Home Zdravlje IMATE BOLOVE U LEĐIMA ILI PATITE OD IŠIJSA: Uzmite ovaj lijek i...

IMATE BOLOVE U LEĐIMA ILI PATITE OD IŠIJSA: Uzmite ovaj lijek i nikada više nećete patiti…

178
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Uzmite ovaj lijek i nikada više nećete patiti…

Termin išijas se odnosi na bol u donjem dijelu leđa, u predjelu zadnjice i nogu koji se javlja usljed priklještenog ili iziritiranog bedrenog živca – najvećeg i najdebljeg živca u ljudskom tijelu. Išijas nije prava medicinska dijagnoza ali predstavlja jedan od najčešćih problema sa leđima u današnje vrijeme. Pored onesposobljavajućeg bola, oni koji pate od išijasa takođe mogu trpeti i utrnulost ili peckanje u nogama.

Mnogi ljudi pokušavaju da olakšaju bol od išijasa pomoću lijekova koji imaju samo kratkotrajan efekat. Takođe moramo napomenuti da , kada je u pitanju išijas, mnogi eksperti preporučuju vježbanje i određene poze joge kao najefektivniji tretman za ovu vrstu problema. Ovdje, pak, možete pročitati kako da pripremite domaći lijek koji će tretirati vaš bedreni živac i uspješno olakšati vaš bol. U slučaju da niste sigurni da vaši simptomi ukazuju na išijas, ovo je lista najčešćih simptoma išijasa.

Simptomi išijasa:

– Bol koji počinje u donjem dijelu leđa ili sa jedne strane kuka i širi se na zadnjicu i noge ili nogu.

– Peckanje u nozi/nogama.

– Bol se pogoršava kada sjednete.

– Slabost, utrnutost, poteškoće prilikom pomjeranja nogu ili stopala.

– Poteškoće prilikom pomjeranja usled pojave probadajućeg bola .

– Konstantan bol u zadnjici.

Recept za lijek za išijas i bolove u leđima:

Sastojci:

– 4 češnja bijelog luka

– 200ml mlijeka

– med (po želji)

Priprema:

Izmrvite češnjeve i zatim ih kuvajte na tihoj vatri. Dok ih kuvate dodajte mlijeko i čekajte nekoliko minuta dok ne počne da vri. Zatim mlijeko skinite sa vatre.

Kako konzumirati:

Ovu mješavinu konzumirajte jednom dnevno i ubrzo ćete primjetiti olakšanje od bolova. To će se desiti zato što beli luk posjeduje antiupalna dejstva koja će smanjiti i sprečiti oticanje bedrenog živca.

Dodatni savjet:

Za najbolje rezultate kombinujte ovaj lijek sa vežbama ili istezanjima za olakšavanje bola usljed išijasa. Dovoljno je da uradite samo nekoliko vježbi za istezanje par minuta u toku dana i vaš bol će u potpunosti nestati.

Izvor: net