Home Zdravlje NARODNI I VRLO EFIKASAN RECEPT: Liječi upalu grla i krajnika za samo...

NARODNI I VRLO EFIKASAN RECEPT: Liječi upalu grla i krajnika za samo 4 sata…

70
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Liječi upalu grla i krajnika za samo 4 sata…

Naši preci su imali veliko iskustvo u liječenju različitih bolesti i poznavali su korisne recepte u liječenju istih. Sve te recepte ljudi su prenosili iz generacije u generaciju – i oni su došli i do nas. Jer, prije svega, ono što je dobro i korisno – nikad se ne zaboravlja. Ovdje vam predlažemo još jedan narodni i vrlo efikasan recept za liječenje upale grla i krajnika, koji garantira brz oporavak, u lakšim slučajevima – za samo 4 sata!

Napitak za upalu grla i krajnika – recept:

80 gr samljevenih sjemenki kima (kimel, obični kim, lat.Carum carvi) preliti s 200 ml vode i kuhati 15 minuta. Dobit ćete gustu rastezljivu masu, koja sliči na talog kafe. Procijedite i dodajte 50 ml vode pa ponovo dovedite do ključanja. Skinite s vatre i dodajte 1 žlicu konjaka (ili vinjaka). Vaš lijek je spreman!

Kako konzumirati napitak:

Pijte svakih 30 minuta po 1 žlicu. Već poslije 2 sata bol u grlu će polako nestajati, a i lakše ćete gutati. Poslije 4 sata možete završiti tretman. Možete piti i duže, u težim slučajevima. Ovaj napitak preporučuje se svima koji su više podložni prehladama, često imaju upaljeno grlo i krajnike.

Izvor: net