Home Zdravlje IMA POSEBNU LJEKOVITU MOĆ: Jača kosti, štiti srce, poboljšava probavu, čuva oči…

IMA POSEBNU LJEKOVITU MOĆ: Jača kosti, štiti srce, poboljšava probavu, čuva oči…

50
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Jača kosti, štiti srce, poboljšava probavu, čuva oči…

Ananas nas oduševljava svojim slatkim okusom, a obiluje vitaminom A i C, vlaknima, kalijem, fosforom i kalcijem te djeluje blagotvorno na naš organizam. Ovo voće ima mnogo nutritivnih vrijednosti potrebnih našem organizmu i učinkovito će nas zaštititi i od mnogih zdravstvenih problema.

1. Štiti od upala i infekcija

Ananas obiluje vitaminom C i bromelainom, enzimom koji razgrađuje bjelančevine i štiti od mikrobnih infekcija. Učinkovito će “izliječiti” prehladu i zaustaviti kašalj, piše “Večernji“.

2. Jača kosti

Sadrži visoke razine mangana koji jača kosti i vezivno tkivo. Jedna čaša soka od ananasa daje nam nevjerojatnih 73% dnevne potrebe za ovim mineralom

3. “Čuva” oči

Vid slabi s godinama, a beta karoten koji postoji u ananasu bitan je zdravlje očiju pa ga redovito konzumirajte.

4. Štiti srce

Antioksidansi u ananasu štite od slobodnih radikala i snižavaju razinu štetnog kolesterola. Redovna konzumacija ananasa ojačat će i čuvati naše srce od bolesti.

5. Poboljšava probavu

Bromelain, vitamin C i vlakna povoljno će utjecati na metabolizam

6. Štiti od hipertenzije

Ako imate visoki krvni tlak, u prehranu češće uvrstite ananas jer će kalij, kojim obiluje, i manje količine natrija u ananasu pomoći u održavanju normalne razine krvnog tlaka.

7. Djeluje protiv akni

S obzirom na to da obiluje vitaminom C, ananas odlično uklanja tamne mrlje i sivi ten te pomaže u proizvodnji kolagena i odličan je borac u borbi protiv akni. Reducira crvenilo i pomaže koži da izgleda ujednačeno te da postane elastičnija.

Izvor: net