Home Zdravlje RECEPT ZA ČUVENI “ČISTAČ KRVI”: Prirodni lijek koji uklanja sve masnoće iz...

RECEPT ZA ČUVENI “ČISTAČ KRVI”: Prirodni lijek koji uklanja sve masnoće iz tijela…

83
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Prirodni lijek koji uklanja sve masnoće iz tijela…

Pošto u zadnje vrijeme na našu stranicu stiže dosta upita o načinu rješavanja povišenih masnoća u krvi, odlučili smo ovaj jednostavni, a efikasni recept da podijelimo s vama. Zbog brzog načina života, loše ishrane i nedostatka fizičke aktivnosti ovo je bolest sadašnjice. Nekada se kod povišenih masnoća mogu primjetiti nakupine masnog tkiva žute boje u obliku pločica ili čvorića na gornjim očnim kapcima ili nekim drugim dijelovima tijela, nažalost u početku oboljena obično nema drugih simptoma.

Napredovanjem bolesti, dolazi do zadebljanja stijenki krvnih sudova, ateroskleroze, kojoj doprinose i drugi riziko faktori (pušenje, alkoholizam, nikotin), a sve to nažalost rezultuje najčešće cerebrovaskularnim oboljenima koji su vodeći uzrok smrti kako u svijetu tako i kod nas. Jedini način dijagnosticiranja oboljenja je putem laboratorijskih pretraga. Ukoliko imate nalaze koji ukazuju na ovo oboljenje tople preporuke za ovaj lijek, jer našim najbližim je pomogao.

Sastojci:

– smokve

– domaće jabukovo sirće

Priprema i primjena:

Lijek spravljate navečer, da biste ga pili ujutro. Uzmite tri suhe smokve, i dobro ih izbockajte čačkalicom za zube sa svih strana, a potom ih ubacite u staklenu zdjelicu u koju ste stavili 2 dcl domaćeg jabukovog sirćeta.

Ako ste ih pokiselili navečer u 20h, pojedete ih ujutro u 8h. Ostatak sirćeta nemojte bacati nego u to isto sirće narednu noć ponovo pokiselite 3 smokve pripremljene na isti način. Ta 2 dcl sirćeta koristite 7 dana, većina bude upijena od strane smokvi koje se kisele. Osmi dan uzmeta nova 2 dcl sirćeta, i postupak ponavljate jos jednu sedmicu.

Znači, kura liječenja traje 14 dana. Uz ovaj recept pridržavajte se zdravo načina ishrane, i povečajte fizičku aktivnost. Nakon pola mjeseca od ispijene kure, ponovite nalaze i uvjerite se u učinkovitost lijeka.

Izvor: net