Home Zdravlje RADIKALNO ČISTI CRIJEVA, TOPI MASNE NASLAGE I LIJEČI GASTRITIS: Lijek se pravi...

RADIKALNO ČISTI CRIJEVA, TOPI MASNE NASLAGE I LIJEČI GASTRITIS: Lijek se pravi od samo 2 sastojka…

154
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Lijek se pravi od samo 2 sastojka…

Ukoliko imate bilo koji stomačni problem ili višak kilograma, ovaj napitak će u tom slučaju biti u od pomoći. Pravi se od samo 2 sastojka, a vrlo je moćan kod uklanjanja bola u želucu, topljenja masnih naslaga, čišćenja creva, ali i u otklanjanju nadudutosti i grčava.

Za pripremu će vam biti potrebno:

– čaj od hajdučke trave

– mleveni lan

Priprema:

Prokuvajte vodu, pa dodajte hajdučku travu i ostavite da odstoji 15 minuta. Nakon toga procedite i dodajte kašiku mlevenog lana.

Primena:

Ovaj napitak se pije svako veče pred spavanje, a daje rezultate neveroatnom brzinom. Već nakon nekoliko dana korišćenja osetićete olakšanje u stomaku.

Dobrobiti:

Hajdučka trava je od davnina poznata u narodnoj medicini. Ova biljka sadrži obilje vitamina i minerala. Nadzemni deo biljke u cvetanju sadrže etarsko ulje, flavonoide, vitamin K, gorku materiju ahilein, smole, stereole i tanine. Zahvaljujući svojim svojstvima povoljno deluje na stomačne probleme, a preporučuje se i za očuvanje zdravlja jetre i za pročišćavanje krvi.

Lan, kao što verovatno već i znate, je odličan za pokretanje metabolizma i “lenjih creva”, što samim tim znači i pokretanje procesa razgradnje masnih naslaga.

Napomena:

Ne preporučuje se kontinuirana upotreba ovog čaja u dužem vremenskom periodu od 2 nedelje. Velike količine mogu uzrokovati glavobolju, a dugotrajna upotreba alergijski osip i osetljivost kože na sunce.

Izvor: net