Home Zdravlje DOMAĆA INFUZIJA: Samo jedna doza je dovoljna da se ne razbolite…

DOMAĆA INFUZIJA: Samo jedna doza je dovoljna da se ne razbolite…

109
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Samo jedna doza je dovoljna da se ne razbolite…

U grobnicama faraona ova biljka, kao glavni sastojak napitka je bila glavni sastojak smjese za balzamiranje. Tako da je svakako jedna od biljaka koju bi svi trebali imati u kućnoj apoteci. Kadulja je odlično sredstvo za pročišćivanje krvi i izbacivanje sluzi iz organizma. Ona jača krvožilni sustav, stimulira cirkulaciju, djeluje protiv krvarenja i upala.

Dok, s druge strane, kukrkuma, drugi sastojak posjeduje antibakterijska svojstva, što znači da uništava ćelije virusa i mikroba u organizmu. Nezaobilazan je sastojak mnogih domaćih pripravaka protiv gripa, prehlade i respiratornih infekcija.

Prirodni je analgetik, borac protiv dijabetesa i djeluje kao sjajna preventiva mnogim kancerogenim oboljenjima: raku dojke, prostate, debelog crijeva kože i pluća. Vjeruje se čak da kurkumin može da spriječi razvoj već nastalog raka.

Tradicionalna medicina preporučuje da pomiješati kadulju s mlijekom, još ako dodate kurkume i med, dobijate domaći infuziju.

Sastojci:

– 250ml mlijeka

– 1 žlica sušena kadulja

– 1 žličica med

– 1 žličica prahu kurkumin (pola za djecu)

Priprema:

Ulijte 250 ml mlijeko u lonac, dodati 1 žlicu od suhe kadulje u njemu kuhati. Čim mlijeko počne kuhanjem pokrijte ga i ostavite 15 minuta. Ocijedite mlijeko, dodajte med i 1 žličicu praha kurkume (pola žličice za djecu) i dalje to dobar promiješati.

Primjena:

Pripremite ovo piće prije nego što odete u krevet i popiti ga toplo barem pola sata prije odlaska na spavanje.

Izvor: net