Home Zdravlje POSEBAN LIJEK ZA KIČMU: Evo kako se pravi i za šta je...

POSEBAN LIJEK ZA KIČMU: Evo kako se pravi i za šta je sve dobar…

149
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Evo kako se pravi i za šta je sve dobar…

Ovaj prijatan i topao napitak izuzetno je koristan za kičmu. “Zlatno mlijeko” pomaže kod ponovnog uspostavljanja “kičmenog maziva” i ispirnja naslage soli. Koristan je za hematopezu (formiranje krvnih ćelija diobom i diferencijacija matićnih čelija u koštanoj srži), debelo crijevo, nervni sistem i koštano tkivo.

“Zlatno mlijeko” je čarobni napitak koji takođe pomaže u produženju mladosti, normalizuje cijeli probavni sistem, ima blagotvorno dejstvo na jetru. Uklanja toksine, poboljšava ten i podstiće dugovječnost. Veoma je efikasan kod artritisa i artroze, jer sa konzumiranjem “Zlatnog mlijeka” povečava se pokretljivost zglobova. Moramo naglasiti da je veoma popularan kod lijekara ruske alternativne medicine.

Priprema “Zlatnog mlijeka”:

Za početak pripremiti pastu od kurkume na ovaj način:

– 40g kurkume u prahu

– 100-150ml vode

Priprema:

Naspite kurkumu u prahu u vodu, promesajte i dovedite do klucanja. Kuvajte oko 8 minuta, dok se sadrzaj ne zgusne. Stalno mesajte. Ako je mesavina suvise gusta, dodajte malo vode. Smesa treba da lici na gusti jogurt.

Za to vrijeme pripremite mlijeko:

– 250ml mlijeka

– med po ukusu

– 2 kašike (40ml) sirovog (nerafinisanog) bademovog ulja (po želji)

Priprema:

Mlijeko prokuhajte i dodajte u njega bademovo ulje (po želji). Sklonite sa vatre i sipajte u šolju. Dodajte 1 kašikicu pripremljene paste od kurkume. Zasladite medom po svom ukusu.

Pastu od kurkume možete pripremiti u večoj količini i na duži period. U zamrznutom stanju čuva svoja svojstva 40 dana. Pastu čuvajte u frižideru. Gotovu pastu dodavati u vruće mlijeko po 1 kašikicu, zajedno sa medom i biljnim uljem (po želji).

Primjena:

“Zlatno mlijeko” preporučuje se piti na prazan stomak, poželjno ujutru i pred spavanje. Pije se 40 dana. Period lijećenja je dva puta godišnje, po 40 dana. Oni koji imaju probleme sa žučnom kesom: bolje ne rizikovati, jer kurkuma ima diuretički efekat.

Šta sve liječi kurkuma:

Savremena nauka kao i tradicionalna medicina, visoko cijeni ovu ljekovitu biljku. Žuti alkaloid kurkumin jeste glavni aktivni sastojak biljke. Ljekovitost kurkume, objašnjava se time što ljut okus ove biljke ubija klice i parazite, uništava naslage sluzi, masti, ljepljive toksine, podstiće krvotok i kompletan metabolizam.

Gorak okus je najbolje sredstvo protiv trovanja, groznice, upala, bolesti krvi i kože. Takođe, uklanja taloge i ljepljive toksine, čireve, salo, znoj, gnjoj, svrab, čisti majćino mlijeko, maternicu i jetru. Kurkuma se može nabaviti u svakoj bolje snabdjevenoj prodavnici hrane, kao samostalan zaćin ili u sastavu zaćina karija.

Izvor: net