Home Zdravlje LIJEK ZA LIJENA CRIJEVA OD SAMO 2 SASTOJKA: Super kombinacija za bolju...

LIJEK ZA LIJENA CRIJEVA OD SAMO 2 SASTOJKA: Super kombinacija za bolju probavu…

87
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Super kombinacija za bolju probavu…

Potrebni sastojci:

– Laneno seme – 1 kašičica

– Mineralna voda – 1 šolja (200 ml)

Način pripreme:

Recept je jednostavan za pravljenje i veoma efikasan kod problema sa lenjim crevima, neredovnim odlaskom u toalet ili hroničan zatvor (konstipacija). Veče pre nego što legnete sipajte jednu ravnu kafenu kašiku sirovog semena lana u kafenu šolju, i prelijte mineralnom vodom. Lagano promešajte i ostavite na sobnoj temperaturi do ujutru – treba da odstoji bar osam sati.

Način primjene:

Ujutru na prazan želudac pojedite zrnca zajedno sa vodom. Vode skoro neće biti zato što su semenke nabubrile i upile celu tečnost, a ako je ostalo malo, to je kao žele. Doza je za jednokratnu upotrebu i priprema se nova za svaki dan. Po želji možete pomešati sa kiselim mlekom i da dodate u smuti ili ovsenu kašu, ili kornfleks, kao dodatak doručku.

Ako želite da potpuno očistite sistem organa za varenje, druge nedelje korišćenja lanenog semena, pojačajte na dve kafene kašike, treće – na tri, četvrte smanjite ponovo na dve i nakog toga nastavite sa dozom od početka, po jednu kašičicu na dan. Može se uzimati neograničeno vreme i nema nikakvih neželjenih efekata.

Izvor: net