Home Zdravlje NAPRAVITE ZLATNU VODU PO SPECIJALNOM RECEPTU: Evo kako se pravi i šta...

NAPRAVITE ZLATNU VODU PO SPECIJALNOM RECEPTU: Evo kako se pravi i šta sve liječi…

62
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Evo kako se pravi i šta sve liječi…

To je voda obogaćena jonima zlata, koja tonizuje i jača naš organizam. Vrlo lako se priprema. Pojačava imunitet, blagotvorno deluje na nervni sistem, ujednačava puls, prolepšava kožu, poboljšava pamćenje i podstiče mentalnu aktivnost. Zlatnu vodu možete da pijete, da pravite sa njom obloge ili da je koristite za masažu.

Zlatna voda se koristi za prevenciju i lečenje raznih bolesti, kao što su:

Bolesti srca, bolesti organa za disanje, bolesti organa za varenje, bolovi u mišićima, nedostatak gvoždja (anemija), radiculitis, osteohondroza, epilepsija, neplodnost, slabost jetre, grčevi, histerija, impotencija. Zlatna voda se uspešno koristi i u kozmetici. Ona podstiče cirkulaciju i jača kapilare, pojačava mišićni tonus. Zlatna voda je pogodna za sve tipove kože. Zahvaljujući umivanju zlatnom vodom, masna koža gubi suvišan sjaj i postaje glatka, a suva koža postaje meka i hidratizovana. Ispiranjem kose zlatnom vodom jačamo koren kose i revitalizujemo kožu glave.

PRIPREMANJE ZLATNE VODE:

Uzmite dukate ili nakit od žutog zlata (burmu, privezak, mindjuše). Nakit mora da bude isključivo od žutog zlata, bez ukrasnog kamenja. Poželjno je da težina nakita ne bude manja od 3 grama. Nakit operite pod strujom vode iz česme, pa ga stavite u neoštećenu emajliranu šerpu. Prelijte 3 grama zlata sa dve čaše vode (po mogućstvu filtrirane).

Kuvajte nakit na blagoj vatri sve dok se količina vode ne smanji na polovinu. Izvadite svoj nakit, a vodu koristite kao lek. Pijte po jednu kafenu kašičicu zlatne vode 3 puta dnevno.

Lekovita zlatna voda se (zbog vrlo snažnog delovanja) pije u malim količinama i kratkotrajno. Izmedju kura lečenja pravite velike pauze. Ne smete je piti ako ste alergični na zlatni nakit. Ne preporučuje se za trudnice i žene koje doje decu.

Recept za pripremanje i korišćenje zlatne vode objavljen je u knjizi Julije Doronjine: “Šungit-kamen spasilac“.

Izvor: net