Home Zdravlje POSEBAN LIJEK ZA PLUĆA: Kombinacija 2 sastojka koja oslobađa od kašlja za...

POSEBAN LIJEK ZA PLUĆA: Kombinacija 2 sastojka koja oslobađa od kašlja za 3 dana…

77
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Kombinacija 2 sastojka koja oslobađa od kašlja za 3 dana…

Skuhajte bananu i zatim dodajte med, dobit ćete nevjerovatan lijek za pluća, recept pogledajte u nastavku. Liječenje hroničnog kašlja i bronhitisa uvijek su bili problematični, čak i za tradicionalnu medicinu. Međutim, jedan domaći lijek sadrži neke od najmoćnijih sastojaka, koji smiruju grlo i pluća, i mogu da izliječe kašalj i bronhitis u najkraćem roku.

Zahvaljujući karakteristikama meda i banane, koji su glavni sastojci ovog recepta, moći ćete ovo sredstvo da dajete, ne samo odraslima, već i djeci. Istovremeno ćete piti lijek i uživati u njegovom ukusu. Pomoću ovog sredstva oslobodit ćete se bola u grlu, jakog kašlja, čak i problema sa želucem.

Sastojci:

– 400ml ključale vode

– dvije zrele banane srednje veličine

– dvije kašike meda

Priprema:

Bananu izgnječite u pire, stavite u šerpu i dodajte ključalu vodu. Promiješajte i ostavite da smjesa odstoji 30 minuta. Kada se ohladi, dodajte med. Važno je da med dodate na kraju, kako on ne bi izgubio sva svoja važna svojstva.

Primjena:

Uzimajte po 100ml ovog sredstva četiri puta dnevno (ukupno 400 ml dnevno). Količina data u receptu dovoljna je za jedan dan, i sljedećeg jutra možete da pripremite svježu dozu. Olakšanje ćete osjetiti već u roku od tri dana.

Izvor: net