Home Zdravlje BRZA TERAPIJA SODOM BIKARBONOM: Vrlo efikasan lijek koji momentalno oslobađa disajne puteve...

BRZA TERAPIJA SODOM BIKARBONOM: Vrlo efikasan lijek koji momentalno oslobađa disajne puteve i umiruje kašalj…

65
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Vrlo efikasna terapija…

Najefikasniji način da se oslobodite problema sa respiratornim organima. Soda bikarbona ima veliku primjenu u medicini, a pokazala se kao vrlo efikasna u borbi protiv kašlja i problema sa disajnim organima. Najbolji način je svakako inhalacija sodom, a ovu terapiju preporučuju i pojedini pulmolozi.

Evo kako djeluje na organizam:

Inhaliranje sa sodom vlaži sluznicu i na taj način omekšava sluz i pomaže u lakšem izbacivanju. Kada strani mikroorganizmi uđu u disajne puteve, javlja se kašalj kao refleks za zaštitu tijela. Kašalj se razvija kada dođe do iritacije nervnih receptora. Ovom namirnicom koju sigurno već imate u svojoj kući, možete izlečiti bolno grlo, zapušen nos, ublažiti kašalj i pročistiti disajne puteve.

Čim osjetite i prvi bol u grlu pripremite smjesu za ispiranje:

Jedna kašičica sode stavlja se u čašu proključale vode. Grlo se ispira do pet puta dnevno. Za ublažavanje kašlja kašičicu sode treba sipati u čašu prokuhanog mlijeka i uzeti prije spavanja.

Kod kašlja pomaže inhalacija:

Koristi se jedna kašičica sode na litar tople vode. Vrelu mejšavinu sipajte u metalnu posudu, pokrijte glavu peškirom i duboko dišite. Ovaj proces biste trebali da ponavljate svako veče pred spavanje.

Izvor: net