Home Zdravlje SKUHAJTE OVAJ LIST U PIVU PA POPIJTE: Izbacuje pijesak iz mokraćnih kanala…

SKUHAJTE OVAJ LIST U PIVU PA POPIJTE: Izbacuje pijesak iz mokraćnih kanala…

90
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Recept će vas oduševiti jer ima iznenađujući učinak…

Ne trebaju vam više mnogobrojne kreme za blistavu i glatku kožu, od sada koristite ovaj napitak. Višnja spada u kategoriju superzdrave hrane.

Bogate su vitaminima A, C, E i folnom kiselinom, magnezijumom, gvožđem i vlaknima, tako da ih možemo jesti u neograničenim količinama.

Peteljke i lišće višnje daju čaj koji pomaže kod izbacivanja pjeska iz mokraćnih kanala, celulita, impotencije, bubrežnih bolesti i hroničnog kašlja.

Lišće višnje se koristi i kao sredstvo za ljepotu, a pomaže kod peruti i otečenih kapaka, kao i kod gubitka kilograma.

U kombinaciji sa pivom, ovo postaje odličan eliksir za tijelo i igra glavnu ulogu u održavanju lijepe kože.

Preporučuje se kod ubrzanog oporavka nakon operativnog zahvata, kod smanjenja upala, štiti nervni sistem, pomaže u prevenciji raka, naročito debelog crijeva, kod nesanice i lječenja tegoba menopauze.

Priprema lijeka:

U šerpu sipajte jednu kašiku usitnjenog osušenog lišća višnje i jednu kašiku osušenih cvjetova kantariona. Prelijte ih sa tri čaše vrućeg piva. Stavite šerpu sa ovom mješavinom na šporet i zagrijte do ključanja, pa kuhajte na blagoj vatri 30 do 40 minuta. Zatim šerpu skinite sa vatre. Kad se ohladi, čaj procijedite kroz gustu cjediljku ili gazu.

Primjena lijeka:

Pijte po dvije kašike ovog čaja tri puta dnevno poslije jela. Posljednju šoljicu pijte pred spavanje. Liječenje ovim napitkom bi trebalo da traje 1 – 2 mjeseca, a blagotvorno djeluje i na oboljelu jetru.

Izvor: net