Home Zdravlje TREBATE GA PITI SVAKI DAN: Samo ga morate znati pravilno napraviti…

TREBATE GA PITI SVAKI DAN: Samo ga morate znati pravilno napraviti…

6534
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Čaj od đumbira treba piti svaki dan…

Đumbir je veoma zdrav i trebali biste koristiti čaj od njega zbog mnogih razloga. Jača imuni sistem jer posjeduje aktivne tvar gingerdiol i gingerols koje imaju antivirusno, antigljivično i antibakterijsko dejstvo. Sastojci u đumbiru imaju antiupalna svojstva i štite nas od raznih oboljenja i olakšavaju bolove u mišićima i zglobovima. Upotreba đumbira će poboljšati moždane funkcije i pamćenje.

Potaći će cirkulaciju, boriti se protiv srčanih bolesti, smanjiti krvni pritisak i nivo holesterola u krvi. Samnjnit će rizik od srčanog udara. Poboljšati će probavu i apsorpciju hranljivih materija. Spriječit će mučninu, zatvor, proljev, povraćanje i oštećenja probavnog trakta.

Đumbir je veoma značajan jer ubija ćelije raka, sprječava njihovo razvijanje i metastaziranje. Posebno dobro djeluje na rak prostate, gušterače, pluća, kože i jetre. Zato bi bilo itekako dobro da koristite đumbir. Koristite ga i kao začin, a napravite i ovaj čaj za koji smo vam ostavili i recept.

Sastojci:

– 4 do 6 kriški sirovog đumbira (oguliti ga i zatim isjeći na tanke kriškice)

– jedna šolja vode

– med

Priprema i primjena:

Stavite vodu u lonac i prokuhajte je. Zatim dodajte kriške đumbira i smanjite temperaturu. Kuhajte oko 15 minuta, a zatim naspite u šolju. Kada se ohladi dodajte med (vrlo malo meda samo zbog ukusa). Ovaj čaj će značajno poboljšati vaše zdravlje, ojačati vas i izliječiti mnoge bolesti.

Izvor: net