Home Zdravlje UKLANJANJE KAMENCA POMOĆU LJUSKE ORAHA: Evo kako da na jako jednostavan način...

UKLANJANJE KAMENCA POMOĆU LJUSKE ORAHA: Evo kako da na jako jednostavan način uklonite kamenac…

6435
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Bezuvjetno djeluje…

Zubni kamenac je čest problem i suvremena stomatologija predlaže dosta načina za njegovo uklanjanje. Ali, postoji metoda kojom se odlično rješava taj problem, a štedite i novac, prenosi uspesnazena.com.

Temeljna higijena usne šupljine vrlo je bitna:

ako se ne vodi briga o zubnoj caklini, i na vrijeme ne odstranjuje zubni kamenac, može se razviti upalno oboljenje kod koje infekcija dospijeva kroz korijen u sam zub, a koja izaziva i upalu mekog tkiva. Na sreću, postoji prirodno sredstvo za prevenciju ove neugodne bolesti!

Kako ukloniti zubni kamenac u kućnim uvjetima:

Bit će potrebno:

– 40g ljuske oraha (misli se na tvrdu ljusku oraha, a ne na zeleni omot u kojem orah raste)

– 250ml vode

Priprema:

Prokuhajte ljusku u vodi oko 20 minuta. Skinite s vatre i poklopite. Ohladite i procijedite. Namočite četkicu za zube u ovu otopinu na desetak minuta.

Primjena:

Zatim njome temeljito očistiti zube, povremeno je umačući u otopinu. Ovu proceduru možete ponavljati i do tri puta dnevno. Pripremljeni odvar možete koristiti 2 dana, poslije pripremite novi. Već nakon nekoliko dana rezultat će vas oduševiti!

Ljuska oraha je moćno antibakterijsko sredstvo, koja također pomaže čišćenju i zubne cakline od neugodnih naslaga. Ova procedura je korisna i onima koji pate od krvarenja desni: upala brzo nestaje.

Izvor: net