Home Zdravlje STARI NARODNI RECEPT: Protiv virusnih infekcija, bolova u zglobovima i glavobolje…

STARI NARODNI RECEPT: Protiv virusnih infekcija, bolova u zglobovima i glavobolje…

61
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Protiv virusnih infekcija, bolova u zglobovima i glavobolje…

Tinktura od đumbira veoma je korisna kod prehlada, posebno kod virusnih infekcija. Zahvaljujući tinkturi od đumbira upalni procesi u organizmu brzo nestaju. Ova tinktura je odlično prirodno sredstvo za glavobolju, zubobolju, bolove u zglobovima i kod osteohondroza. Veoma je efikasna za lečenje upale grla, krajnika, angine. Korisna je za poboljšanje vida.

Ali u poslednje vreme tinktura od đumbira najčešće se primenjuje za mršavljenje, jer se pokazala kao veoma efikasno sredstvo u borbi protiv suvišnih kilograma. Onima koje žele uraditi korekciju svoje težine, preporučuje se ovaj lek koristiti ujutru i popodne, po 1-2 kašike, tokom jednog meseca. Posle napraviti pauzu – jedan mesec, pa ponoviti. Tinktura od đumbira efikasno smanjuje apetit i tonizira organizam.

Pripremiti ovaj efikasan prirodni lek možete sami:

Za pripremu lekovite tinkture bice potrebno:

– 300g korena đumbira

– staklena tegla od 1l

– kvalitetna domaća rakija

– 2 kašike meda

– sok od 1 limuna

Priprema:

Dobro operite koren đumbira. Oljuštite i naseckajte na sitnije kriške. Stavite kriske đumbira u teglu i prelijte sa rakijom (2/3 tegle). Zatvorite poklopcem i ostavite na toplom mestu na 14 dana. S vremena na vreme protresite. Zatim, tinkturu procedite, dodajte med, limunov sok i promešajte.

Primjena:

Uzimajte po 1 kašikicu tri puta dnevno, pre jela. Ovaj drevni tibetanski recept je veoma efikasan. Pročišćava krv, povećava imunitet i zaštitna svojstva organizma.

Izvor: net