Home Zdravlje ODMAH NAPRAVITE OVAJ LJEKOVITI SOK: Topi kilograme i jako je dobar za...

ODMAH NAPRAVITE OVAJ LJEKOVITI SOK: Topi kilograme i jako je dobar za liječenje dijabetesa…

70
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Topi kilograme i jako je dobar za liječenje dijabetesa…

Isprobajte narodni recept za ljekoviti napitak od smreke koji pomaže u regulaciji šećera u krvi, kao i u gubljenju suvšnih kilograma.

Za ovaj ljekoviti sok je potrebno:

– 0,5kg smreke (bobica)

– 3 litra vode

– 1 limun

Priprema soka:

Smreku istresite u staklenu teglu od tri litra i zalijte vodom skoro do vrha. Dodajte sok od jednog limuna i ostavite da stoji par dana. Sok je spreman za piće kada bobice smreke počnu da padaju na dno. Novi sok dobijete tako što dodajete novu vodu u teglu, ali samo dok ima bobica koje još plutaju. Kada sve bobice smreke potonu na dno potrebno je da ih zamenite novim.

Primjena soka:

Pije se tri puta dnevno po jedna šolja (2,5dl). Jednu času popiti ujutru na prazan želudac, a ostale dvije u ravnomernim vremenskim intervalima tokom dana. Zbog limuna koji se dodaje u njemu nema potrebe da zaslađujete sok jer je i kao nezaslađen veoma prijatnog ukusa. Ako se pije u neograničenim količinama (umjesto vode), mimo ovih preporuka, sok ili čaj od smreke može da utiče i na smanjenje tjelesne težine.

Osim soka od smreke koristan za zdravlje je i čaj od smreke. Čaj od plodova smreke jača nerve i želudac, čisti krv, odvodi otrovne gasove, a s mokraćom i loše sokove, izaziva znojenje, liječi bubrežna oboljenja, čisti jetru, sitni i odvaja kamence i pjesak iz žuči, bubrega, bešike. Ipak se ne preporučuje osobama slabih bubrega i trudnicama. Prije upotrebe prirodnih lijekova konsultujte ljekara.

Izvor: net