Home Zdravlje ČUVENA KRASTAVAC DIJETA: Može da skine i do 7 kilograma za 14...

ČUVENA KRASTAVAC DIJETA: Može da skine i do 7 kilograma za 14 dana…

69
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Može da skine i do 7 kilograma za 14 dana…

Krastavac dijeta spada u restriktivne brze dijete i drži se najduže 14 dana. U tom vremenskom periodu dijeta sa krastavcima može da vam skine i do 7 kg, ukoliko se pridržavate jelovnika i propisanog dijet plana. U nastavku saznajte nešto više o ovom metodu mršavljenja.

KRASTAVAC KALORIJE:

Ako vam je dosad brojanje kalorija bilo prilicno komplikovano, ne morate vise da brinete. Krastavac dijeta se koncipira na veoma jednostavnom jelovniku u kojem prednjaci kozumacija upravo ove namirnice. Ovo niskokalorično povrće na 100 grama sadrži svega 15 kalorija, što je izvanredno. Prostom računicom dolazimo do podatka da pojedete i ceo kilogram krastavaca, unećete ukupno 150 kalorija, a da biste prekoračili dnevne kalorijske potrebe organizma, trebali biste pojesti i do 15 kilograma ovog povrća, tako da je ova namirnica više nego poželjna u našoj ishrani. Krastavac dijeta se drži u proseku deset dana, mada se može produžiti i na pune dve sedmice. Za vreme držanja dijete moguće je istopiti i do 7 kilograma ukoliko je u dijetu uključena i redovna fizička aktivnost i zavisno od toga koliki je višak kilograma u pitanju. Nije preporučljivo držati dijetu preko ovog roka, jer tada dolazi do manjeg unosa hranljivih materija koji kože imati loše posledice po vaše zdravlje.

BRZA DIJETA SA KRASTAVCIMA JELOVNIK:

Ovo je primer jelovnika za jedan dan:

– doručak: krastavac salata (1 činija), dva kuvana jajeta (tvrdo skuvana).

– međuobrok: veća jabuka ili breskva ili 5 šljiva. Ukupno do 200 grama, bilo kog svežeg sezonskog voća.

– ručak: salata od krastavaca (1 činija), integralni tost hleb, u ovu salatu možete dodati i paradajz kao i feta sir.

– međuobrok: zdrav šejk od krastavaca (u blenderu izmiksajte svež mlad krastavac sa jabukom i šakom spanaća).

– večera: sezonsko voće do 300 grama težine.

VAŽNA NAPOMENA:

Salata od krastavaca se uvek može jesti u slučaju gladi. Unosite dovoljne količine tečnosti i pre držanja dijete konsultujte se sa vašim lekarom.

SALATA OD KRASTAVACA RECEPT:

Za ovaj jednostavan recept biće vam potrebno:

– 400 grama krastavaca

– 2,3 kašike pavlake ili 2 dl kiselog mleka ili 2 dl jogurta (ukoliko imate domaći kefir – to bi bilo najbolje rešenje)

– so i ako vam prija stavite i mladi beli luk

Priprema i primjena:

Krastavac ogulite a za tim isecite na što manje kolutiće. Zasolite i promešajte so da se rasporedi pravilno. Zatim prelijte jogurtom ili kefirom ili kiselim mlekom ili pavlakom (izbor je na vama-naš je svakako kefir), te promešajte lagano još jedan put. Ukoliko vam odgovara dodajte salati i sitno iseckan mladi beli luk. Jedite uvek sveže pripremljeno.

KRASTAVAC DIJETA ISKUSTVA POLAZNIKA:

Ova kao i svaka druga dijeta za mršavljenje može imati pozitivnog efekta za skidanje kilograma, jedino ukoliko promenite loše navike u ishrani i fizički se aktivirate. Kilogrami ne silaze sami od sebe ni kad je u pitanju izuzetno restriktivna dijeta, kakva je ova. Svakodnevne šetnje u prirodi u trajanju od makar pola sata, vožnja bicikla, lagane vežbe kao što su čučnjevi, vežbe istezanja i sl, zatim unos dovoljne količina tečnosti (makar 2 litre dnevno) su glavni preduslov za vaš uspeh.

Krastavac dijeta zahteva od svakog polaznika da posebnu pažnju obrati na kvalitet namirnica – najbolje je jesti sezonsko voće i to uvek sveže pripremljeno. Naša preporuka je da se tokom dana za vreme držanja dijete pije i sassy voda koja se pokazala kao odličan izbor za skidanje sala sa stomaka i detoksikaciju organizma. Nikako ne produžujte dijetu preko predviđenog roka od max. 14 dana, jer izlažete nepotrebno vaš organizam rizicima.

Izvor: net