Home Zdravlje MED I KUPUS: Jedan od najmoćnijih prirodnih lijekova za bronhitis i uporni...

MED I KUPUS: Jedan od najmoćnijih prirodnih lijekova za bronhitis i uporni kašalj…

2524
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Jedan od najmoćnijih prirodnih lijekova za bronhitis i uporni kašalj…

Jedan od najboljih načina borbe sa kašljem je list kupusa sa medom, ovo je zaista izvrsno narodno sredstvo protiv kašlja. Za ovo liječenje ne postoji uzrasna ograničenja, podjednako je efikasan, kako za malu djecu, tako i za odrasle ljude.

Bit će vam potrebno:

– 1 glavica kupusa

– med

Kako pripremiti ovaj oblog:

Polako odvojte jedan list od glavice. List kupusa treba spustiti na nekoliko minuta u vrelu vodu. Postaće topao i mekan. Zatim jednu stranu namazati medom. Tu stranu, gdje je med, staviti na grudi. Preko kupusa staviti najlonsku kesu i umotati šalom ili peškirom.

Ako je kašalj jak, biće potrebna dva lista kupusa – jedan se stavlja na grudi, a drugi na leđa. Oblog skinuti ujutro. Koža se prebriše vlažnom krpom, ili se ispira mjesto gdje je bio oblog, i sve što je on izvukao. Ako je bronhitis u začetku, rezultat će biti vidljiv već poslije prve upotrebe. Liječenje se sprovodi pet noći. I uskoro, od opterećujućeg kašlja, neće ostati ni traga.

Aktivni sastojci meda i kupusa, a takođe i toplota, doprinose smanjenju kašlja, a i nestanku upalnog procesa. Med naizmjenično možete zamjenjivati sa toplim ricinusovim uljem.

Izvor: net