Home Zdravlje JABUKOVO SIRĆE ZA ZDRAVLJE KOSTIJU: Najbolja prirodna pomoć kod osteoproze…

JABUKOVO SIRĆE ZA ZDRAVLJE KOSTIJU: Najbolja prirodna pomoć kod osteoproze…

434
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Pomaže kod osteoporoze…

Kod osteoporoze gustoća kostiju je toliko niska da postoji ozbiljna opasnost od preloma čak i pod uobičajenim okolnostima.

U nekim slučajevima kosti postaju toliko krhke da se mogu prelomiti tokom svakodnevnih aktivnosti. Najbolja prirodna pomoć kod osteoproze je sirće i kalcijum.

Kosti su živo tkivo koje se stalno obnavlja i mijenja. Ako mišićima, krvi ili nervima nedostaje kalcijuma, organizam ga crpi iz kostiju.

Jabukovo sirće sadrži trag kalcijuma:

Sirće takođe može da posluži za rastvaranje kalcijuma u supi od kosti.

Jedan veći broj novijih naučnih izvještaja pokazuje da sirće izdvaja kalcijum iz kostiju koje se nalaze u supi kada se doda u vodu u kojoj se one kuhaju!

RECEPT:

Za ukusnu, niskokaloričnu pileću supu bogatu kalcijumom potrebno je:

– pola čaše sirćeta

– 900 do 1 350g pilećih leđa

– tri četvrtine čaše sitne tjestenine

– 2 kocke za supu

– 2 lagano umućena bjelanca

– 2 kašike svježe nasjeckanog peršuna

– 4 litre vode

PRIPREMA:

Dodajte vodu i sirće te kuhajte 900 do 1350g pilećih leđa (pileća krila su takođe dobar izbor) u otvorenoj posudi oko 2 sata. Procijedite supu i skinite svu mast.

Odvojite meso od kostiju i u vodu dodajte piletinu, tjesteninu i kocku za supu. Neka supa provri i neka se kuha 10 minuta. Skinite je s vatre i u nju odmah dodajte bjelance uz stalno miješanje. Dodajte supi peršun i poslužite.

Ova supa je zdrava, niskokalorična i uvodi kalcijum u vašu ishranu! Čak i tako mala količina poput jedne kašike sirćeta na litru vode može stvoriti razliku u količini izdvojenog kalcijuma iz kuhanih kostiju.