Home Zdravlje KAČAMAK DIJETA: Za 4 dana možete izgubiti 4 kilograma manje masnoće i...

KAČAMAK DIJETA: Za 4 dana možete izgubiti 4 kilograma manje masnoće i očistiti digestivni trakt…

4596
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Za 4 dana možete izgubiti 4 kilograma manje masnoće i očistiti digestivni trakt…

Kačamak dijeta koja traje 4 dana obezbediće vaše telu i neophodne vitamine i minerale, očistiti creva i ubrzati metabolizam.

Svima nam u nekom trenutku treba brzo rešenje koje će nam pomoći da skinemo nekoliko kilograma viška u kratkom roku. Najbolje rezultate daju rešenja koja prijaju našem stomaku, a baš takav je kačamak!

Kompleksni ugljeni hidrati u kombinaciji sa vlaknima iz palente dugo se vare, pa nas dugo drže sitim, a pritom stimulišu dobro varenje i sprečavaju zatvor, koji je česta posledica brzinskih dijeta.

Sa druge strane, kačamak dijeta koja traje 4 dana obezbediće vaše telu i neophodne vitamine i minerale, očistiti creva i ubrzati metabolizam. Takođe, palenta će pomoći da se ublaži nivo holesterola u krvi.

PLAN ISHRANE:

1. dan

– 400g palente, 1 krastavac, 1 paradajz, 1 jabuka, 2 litre vode

2. dan

– Duplirajte meni iz prvog dana.

3. dan

– 400g palente, salata od 300g zelene salate, 200g svežeg kupusa, 2 šargarepe, malo limunovog soka i 1 kašičice maslinovog ulja, 2 litre vode, 3 šolje zelenog čaja bez šećera

4. dan

– Duplirajte meni iz trećeg dana.

Postupak kuvanja palente:

Da bi vam kačamak pomogao u mršavljenju, morate da ga kuvate bez mleka, šećera ili putera.

Sastojci:

– 50g palente

– 200ml vode

– pola kašičice maslinovog ulja

Priprema:

Blago isperite živu palentu čistom vodom. 200ml vode sipajte u šerpu i vrlo malo posolite. Ostavite da proključa pa dodajte palentu. Kuvajte na niskoj temperaturi 15-20 minuta. Kad se skuva, dodajte maslinovo ulje i promešajte. Dok ste na kačamak dijeti, pijte puno vode i jedite male porcije kad osetite glad.

Izvor: net