Home Zdravlje ČISTI KRV, ČUVA PLUĆA, SPRIJEČAVA INFEKCIJE: Travari se u nju kunu stotinama...

ČISTI KRV, ČUVA PLUĆA, SPRIJEČAVA INFEKCIJE: Travari se u nju kunu stotinama godina…

438
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Travari se u nju kunu stotinama godina…

Pored toga što čisti organizam od toksina, ova biljka ima antibakterijsko i antivirusno djelovanje. Medvjeđi luk ili srijemuš je jedna od najmoćnih samoniklih biljaka svijeta.

Olakšava tegobe kod respiratornih bolesti, iskašljavanja i pražnjenja sinusa, pomaže kod gripe i prehlade. Jača srce i krvne žile, prevenira kardiovaskularna oboljenja, arteriosklerozu, štiti od infarkta, pomaže kod krvnog pritiska i lošeg kolesterola, masnoće u krvi te čisti krvotok.

Sadrži obilje eteričnih ulja, vrijedne minerale, soli, šećer, vitamin C, karoten, bjelančevine, masti i alicin. Pored toga što čisti organizam od toksina, ima antibakterijsko i antivirusno djelovanje. Travari tvrde da je dovoljan samo gram srijemuša dnevno da potaknete cirkulaciju.

Recept za sirup koji podiže imunitet:

RECEPT:

Sastojci:

– 200g srijemuša s lukovicom

– 1,5l hladne vode

– 1kg meda

Priprema:

Dvjesto grama srijemuša s lukovicom samljeti ili sitno narezati i preliti sa 1,5 litara hladne vode. Nakon što odstoji pokriveno preko noći, odvojiti tekućinu, a srijemuš dobro ispasirati te smjesu lagano kuhati 15 minuta. Kada se smjesa ohladi, dodati 1kg meda pa sve to ponovo ručno miješati sve dok se med ne istopi. Smjesa je gotova.

Primjena:

Uzimati tri puta na dan po jednu kašikicu ove smjese. Napitak nema ograničen rok te se svakodnevno može koristiti.

Pogledajte video prilog: