Home Zdravlje POMAŽE KOD VISOKOG ŠEĆERA I PRITISKA, HEMOROIDA I SRČANOG UDARA: Dovoljno je...

POMAŽE KOD VISOKOG ŠEĆERA I PRITISKA, HEMOROIDA I SRČANOG UDARA: Dovoljno je da jedete crveni luk na ovaj način…

245
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Dovoljno je da 7 dana jedete crveni luk…

Ovo kulinarsko čudo je pravi spas za većinu bolesti. Crveni luk ima snažno antibakterijsko dejstvo. Svjež luk sa medom koristi se kod bronhitisa i upale pluća, ublažava napade kašlja. Iscijeđen crveni luk pomaće kod bolova u ušima i može čak da se nanese na noge kako bi snizio tjelesnu temperaturu.

Ali malo ljudi zna da je koristan i pečen crveni luk. Tokom termičke obrade, on ne gubi svoja svojstva, već naprotiv! Pečeni luk će pomoći da se izborite sa dugotrajnim ranama i to tako što ćete ispečeni luk direktno staviti na ranu.

Ukoliko osjetite neke bolove, topao, pečeni luk stavite na problematično mjesto u trajanju od 20 minuta. Bol bi ubrzo trebalo trebala biti ublažena.

Čak i kod hemoroida se može koristiti pečeni crveni luk. Pečeni luk treba da jedemo što češće kako bismo spriječili zgrušavanje krvi, a samim tim i srčani udar ili šlog.

On može pomoći kod regulisanja dijabetesa, pa ga ljekari preporučuju u svakodnevnoj ishrani.

Luk možete jesti kao dodatak jelima, ali je najdjelotvorniji kada ga jedete na prazan stomak.

Efekat ovakve primjene luka je vidljiv već nakon nedjelju dana, a sve zahvaljujući sumporu i gvožđu koji se nalaze u pečenom luku. Takav luk će pomoći pri normalizaciji glukoze u krvi, pravilnom funkcionisanju pankreasa i jetre.

Kada se jede pečeni luk, poboljšava se stanje pacijenta sa hipertenzijom i aterosklerozom. Luk pomaže krvnim sudovima da se očiste i oslobode viška naslaga. Nakon pečenja u rerni, luk ispušta esencijalna ulja koja daju ovoj namirnici specifičan miris i ukus.

Dakle, uz sve navedeno, pečeni luk sigurno i provjereno može pomoći kod visokog šećera i pritiska, hemoroida pa i srčanog udara-kao prevencija.

Izvor: net