Home Zdravlje ČUDESNA MAST OD NEVENA: Evo zašto ovu mast obavezno morate imati u...

ČUDESNA MAST OD NEVENA: Evo zašto ovu mast obavezno morate imati u svojoj kući…

1991
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Evo zašto ovu mast obavezno morate imati u svojoj kući…

Ako brinite o svom i zdravlju svojih najbližih, ovu mast obavezno morate imati u svojoj kući. Nezamenljiva je! Mast od nevena, pripremljena po ovom receptu je univerzalna. Koristi se za zdravstvene dobrobiti i u kozmetičke svrhe.

Mnogima je poznato da mast od nevena poseduje antiseptička, antibakterijska i regenerativna svojstva. Ovu mast odlično podnose deca, te se koristi protiv osipa, ojeda i dermatitisa. Za dojilje je spas kod ispucalih bradavica.

Ova mast pomaže kod posekotina, opekotina, ujeda insekata, gljivičnih oboljenja. Štaviše, odlično se bori sa kožnim zapaljenjima, ekcemom, ožiljcima, proširenim venama koje stvaraju vensku mrežu.

Veoma je efikasna za masnu kožu lica, i akne – smanjuje lučenje sebuma, čisti i sužava pore. Ako imate grubu i ispucalu kožu – ova mast će biti od velike koristi. Postoje različiti recepti za pripremu masti od nevena.

Predlažemo vam recept za pripremu ove masti. Pokazao se kao izuzetno dobar i ova mast je postala skoro nezamenljiva. Priprema se zaista brzo i jednostavno, sa samo dva sastojka.

Za pripremu masti biće potrebno:

– 10 grama pčelinjeg voska

– 120ml ulja od nevena

– 2 šerpice

Priprema:

Pčelinji vosak preporučujemo da kupite kod pčelara, a nevenovo ulje u biljnim apotekama. Inače, za pripremu masti dobro je koristiti domaće ulje od nevena. Ulje sastavljamo sa voskom i stavimo u emajliranu šerpicu, na vodenu paru, na tihu vatru. Smesu je neophodno stalno mešati do potpunog rastvaranja voska. Kad smesa postane homogena sklonite je na površinu stola i ohladite.

Mast je spremna. Ako mast ima konzistenciju kreme, ako je mast suviše gusta, dodajte još ulja, ako je retka – voska. Mast preručujemo u čistu staklenu teglicu i pustimo da se ohladi. Posle zatvaramo poklopcem i čuvamo u frižideru. Rok trajanja godinu dana. Po potrebi, napravite veću količinu.

Mast pripremljena po ovom receptu je zaista efikasna, zahvaljujući izuzetnim osobinama pčelinjeg voska. Po kakvom god receptu da je napravite, mast od nevena će biti od velike koristi vama i vašim ukućanima.

Izvor: net