Home Zdravlje POMAŽE KOSTIMA I ZGLOBOVIM: Potrebno je da ga konzumirate 3 puta sedmično...

POMAŽE KOSTIMA I ZGLOBOVIM: Potrebno je da ga konzumirate 3 puta sedmično uz dorčak…

1000
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Potrebno je da ga konzumirate 3 puta sedmično uz dorčak…

Ponekad možemo da osjetimo bolove u koljenima i drugim zglobovima koji su jaki i teško podnošljivi. Naše kosti usljed djelovanja određenih faktora mogu postati jako krhke i lako lomljive.

Da biste to poboljšali potrebno je da uzimate zdravu hranu bogatu raznim hranljivim materijama, a naročito bogatu kalcijumom. Kalcij je najviše zastupljen u mliječnim proizvodima, pa je upravo to razlog zbog kojeg ih trebate konzumirati.

Kakav god da je intenzitet boli u koljenima ili kostima, možete ih ukloniti ako popijete samo nekoliko puta ovaj napitak prepun kalcijuma.

Recept koji treba da pripremite u sebi sadrži bademovo mlijeko koje je poznato po hranljivim materijama, odnosno ono u sebi ima omega-3 masne kiseline, A i C vitamin.

Banana je obogaćena vlaknima, mineralima, B vitaminima, te kalijumom. Odmah počnite sa pripremom napitka, kako biste pomogli svojim kostima i zglobovima.

Potrebni sastojci:

– 200ml bademovog mlijeka

– 140g papaje

– banana

– 2 kašike meda

Priprema:

Priprema je vrlo jednostavno, potrebno je da ogulite bananu i papaju i isjeckate na male komadiće. Obratite pažnju da ne budu puno zrela. Stavite ih u bledner i dodajte bademovo mlijeko i med. Stavite jednu ili dvije kašike meda. Ovaj preparat je veoma dobar za vaše zdravlje posebno za kosti i zglobove.

Primjena:

Potrebno je da ovaj napitak pijete 3 puta sedmično uz dorčak. Nakon nekoliko dana ćete primjetiti poboljšanje.

Izvor: net