Home Zdravlje PRIRODNO ČIŠĆENJE JETRE SUHIM GROŽĐICAMA: Činite to nekoliko dana i vaša će...

PRIRODNO ČIŠĆENJE JETRE SUHIM GROŽĐICAMA: Činite to nekoliko dana i vaša će vam jetra biti zahvalna…

250
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Činite to nekoliko dana i vaša će vam jetra biti zahvalna…

Često olako shvaćamo brigu o jetri pa u sebe unosimo razne stvari, poput npr. alkohola.

Postoji čak i stanje poznato kao nealkoholna bolest jetre koje može biti uzrokovana konzumiranjem proizvoda sa dodanim šećerom, prženom hranom, viškom soli i crvenim mesom.

Vašoj jetri bi uvijek godilo malo čišćenja. Jedan od načina da se to učini jest konzumiranje vode sa suhim grožđicama. Kao i svježe grožđe, one su pune vlakana i antioksidanasa (bioflavonoidi i vitamin C) koji igraju ključnu ulogu u probavi i oslobađanju organizma od štetnih toksina i slobodnih radikala.

Suhe grožđice imaju gotovo triput veći antioksidativni kapacitet od crnog i bijelog grožđa, te su jedan od najbogatijih izvora antioksidansa od svih namirnica. Osim toga, hranjive tvari još su koncentriranije kada se voće osuši.

A sa svim tim koncentriranim hranjivim tvarima, stručnjaci su otkrili da je njihovo potapanje u vodu veoma zdravo i korisno. Kada se potope u vodu, te se tvari brže apsorbiraju, povećavajući čak i sadržaj antioksidansa.

Konzumiranje vode od grožđica povećava sposobnost grožđica da očiste jetru pa se one brzo kreću kroz probavni sustav te ga pune antioksidansima koji izbacuju toksine.

Upute za pripremu:

Temeljito očistite 150 grama suhih grožđica. Zatim ih dodajte u 2 šalice vode koje treba da kuhate 20 minuta. Ostavite ih u toj vodi preko noći.

Primjena:

Ujutro procijedite vodu i popijte je na prazan želudac. Činite to nekoliko dana i vaša će jetra biti očišćena od toksina te spremna da obavlja svoj veoma važan posao.

Izvor: net