Home Zdravlje PIJE SE NAJVIŠE 12 DANA: Vjeruje se da pomaže kod bolesti pluća,...

PIJE SE NAJVIŠE 12 DANA: Vjeruje se da pomaže kod bolesti pluća, reume, gastritisa…

2468
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Vjeruje se da pomaže kod bolesti pluća, reume, gastritisa…

Ono što je super u ovom receptu je upravo to da se bijeli luk neće ni osjetiti. Ovaj recept može pomoći kod mnogih bolesti, ali morate biti pažljivi sa njim, veoma je jak i koristi se samo jednom u 5 godina!

Naime, davne 972. godine, jedan monah u tibetanskom manastiru pronašao je nevjerovatan recept, star čak preko 5 000 godina! Svi znamo da bijeli luk ima snažno antibakterijsko dejstvo, a odličan je u suzbijanju virusa, gljivica i parazita tako da je ovo glavni sastojak u receptu.

RECEPT:

Potrebno je:

– 350 grama bijelog luka

– 200ml 95-procentnog alkohola ili ruma.

Ako izaberete alkohol, vodite računa da ni slučajno ne sadrži metanol ili Benzalkonijum-hlorid.

PRIPREMA:

Odvojite čenove bijelog luka, očistite i izgnječite. Pomješajte sa alkoholom i sipajte u staklenu flašu. Nakon 10 dana procijedite, pa vratite u flašu i ostavite da ostoji u frižideru 2 dana.

PRIMJENA:

Pije se najviše 12 dana i to sipajući odrećeni broj kapi u čašu vode prije doručka, ručka i večere. Prvog dana stavite jednu kap prije doručka, dvije prije ručka i tri prije večere. Drugog, trećeg pa sve do dvanaestog dana broj kapi se povećava.

POGLEDATI SLIKU ISPOD:

Zdravlje,
Zdravlje,

Vjeruje se da ova tečnost može pomoći ili barem ublažiti tegobe kod ateroskleroze, bolesti pluća, impotencije, kod upale sinusa, atritisa, reume, gastritisa, hemoroida, mršavljenja, ubrzava metabolizam, tako da nema razloga da ga ne napravite i pomognete svom organizmu da bude zdrav i zaštićen od bolesti.