Home Zdravlje ZA VISOK KRVNI PRITISAK: Konzumirati 1 kašiku prije doručka i 1 kašiku...

ZA VISOK KRVNI PRITISAK: Konzumirati 1 kašiku prije doručka i 1 kašiku prije večere…

197
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Povišen krvni pritisak je vrlo često bolest koja protiče sa vrlo malo simptoma…

Visok krvni pritisak je najčešće okidač za zastoj srca ili srčani udar, a pacijenti uglavnom ignorišu simptome koji na njega ukazuju. Arterijska hipertenzija se jedna od najčešćih bolesti današnjice.

Smatra se da jedna trećina odrasle populacije ima pritisak koji bi se morao lečiti, a ovaj procenat se menja po regijama u zavisnosti od načina ishrane, fizičke aktivnosti i životne dobi. Verovatno da nema osobe koja bar jednom nije imala problem sa povišenim pritiskom, a dodatni problem u lečenju hipertenzije predstavlja podatak da se terapija uzima neredovno i čestou nedovoljnim dozama.

Uzrok nastanka:

Hipertenzija se najčešće javlja kao idiopatska, što znači da se ne zna razlog njenog pojavljivanja. U malom procentu (3-5%) hipertenzija je posledica bolesti drugih organa i sistema. Na krvni pritisak utiču mnogi faktori kako u organizmu, tako i van njega. Krvni pritisak povećavaju prekomerna upotreba soli i tečnosti, gojaznost, preterani unos alkohola i kafe, pušenje, fizička neaktivnost.

Simptomi:

Povišen krvni pritisak je vrlo često bolest koja protiče sa vrlo malo simptoma, ili se oni čak i odsutni. Pacijenti sa povišenim krvnim pritiskom mogu imati vrlo raznolike simptome, zavisno od toga da li je još neki sistem organa napadnut i oštećen dugogodišnjom hipretenzijom. Organi koji najviše trpe i stradaju u hipertenziji su: srce, oči, bubrezi i krvni sudovi.

Ne treba smetnuti sa uma da je hipertenzija vrlo važan faktor kardiovaskularnog rizika i da bolesnici koji imaju hipertenziju obolevaju od koronarne bolesti desetak godina ranije od svojih vršnjaka koji je nemaju. Simptomi koje najčešće imaju bolesnici sa povišenim krvnim pritiskom su: glavobolje (naročito u potiljačnom predelu), nesvestica, zujanje u ušima, nestabilnost pri hodu, bol ili slične senzacije u grudima, nedostatak vazduha, osećaj ubrzanog ili nepravilnog rada srca i tako dalje.

Prirodni način za pomoć kod visokog pritiska:

Potrebno je:

– ribani đumbir (2 komada biljke dužine od po 5cm)

– 2 čehna bijelog luka (naribanog)

– četvrtina čaše jabukovog sirćeta

– četvrtina čaše meda

– četvrtina čaše soka od limuna

Priprema:

Samo stavite sve sastojke u blender na 30 sekundi. Zatim, trebate pretresti mješavinu i staviti u frižider.

Primjena:

Konzumirati 1 kašiku ove smjese prije doručka ujutro i 1 kašiku prije večere noću. Ne bi trebalo da konzumirate ovu smjesu više od 3 puta dnevno. Kada smjesu potrošite napraviti novu. Oni koji su koristili ovu smjesu kažu da može pomoći kod pomenutih tegoba.

Izvor: net