Home Zdravlje MED I CIMET: Izuzetna kombinacija koja može da pomogne kod artritisa i...

MED I CIMET: Izuzetna kombinacija koja može da pomogne kod artritisa i bolesti srca…

169
0
Zdravlje,
Zdravlje,
PODIJELI DALJE

Med u kombinaciji sa cimetom dobar je u liječenju artritisa, bolesti srca, kao i za jačanje imunog sistema…

Da med ima ljekovita svojstva ne osporava ni zvanična medicina. S obzirom na to da ne izaziva neželjene efekte, primenjuju ga u terapiji mnogih bolesti. Istraživanja zapadnih stručnjaka otišla su korak dalje i potvrdila veću djelotvornost meda, ali kada je u kombinaciji sa cimetom. Stručnjaci su objavili listu bolesti gdje su postignuti najbolji rezultati primenom ove terapije.

ARTRITIS:

Zvanična istraživanja sa Univerziteta u Kopenhagenu pokazuju da tamošnji ljekari masovno koriste med i cimet pri ublažavanju upala zglobova. Od 200 pacijenata, koji su uzimali mješavinu od jedne kašičice meda i pola kašičice cimeta prije doručka, poslije nedelju dana je njih 73% imalo olakšanje. A u trajanju od mjesec dana, gotovo svi pacijenti koji su teže hodali počeli su da se kreću mnogo lakše. Osobe koje boluju od artritisa mogu ujutru i uveče da uzimaju jednu šoljicu vruće vode, pomješanu sa dvije kašičice meda i jednom kašičicom cimeta.

INFEKCIJA MOKRAĆNIH PUTEVA:

Pije se čaša mlake vode u kojoj su razmućene dvije kašičice cimeta i jedna kašičica meda, ujutru i uveče dok traje infekcija. Ovaj paitak trebao bi pomoći kod pomenutog problema.

HOLESTEROL:

Osobe koje imaju povišen holesterol trebalo bi odjednom da popiju četiri i po decilitra čaja po izboru, u kojem su umućene dvije kašičice meda i tri kašičice cimeta. Terapeuti tvrde da će poslije dva časa, nivo holesterola u krvi makara malo da se snizi.

BOLESTI SRCA:

Doručkuje se hljeb namazan mješavinom meda i cimeta, na ovaj način može pomoći kod holesterola i krvnog pritiska. Osim toga, ravnomjernije je disanje i jači su otkucaji srca. Stručnjaci u SAD i Kanadi tvrde da tako arterije i vene postaju prohodnije kod starijih osoba.

IMUNI SISTEM:

Svakodnevna upotreba meda jača krv, pozitivno utiče na bijela krvna zrnca, koja su važna u borbi sa bakterijama i virusima. Dokazano je da med sadrži velike količine različitih vitamina i gvožđa.

PROBLEMI SA PROBAVOM:

Kombinacija meda i cimeta ublažava bolove u stomaku i smanjuje nadutost, pokazale su studije u Japanu i Indiji. Potrebno je pomiješati dvije kašičice meda sa kašičicom cimeta i uzimati neposredno prije jela. Redovnom upotrebom smanjuje se kiselina u želucu i poboljšava varenje.

PREHLADA I GRIP:

Kada do toga dođe, trebalo bi jednom dnevno uzimati terapiju koja se sastoji od jedne kašičice mlakog meda i kašike cimeta. Ona pomaže da se oslobodite muka hroničnog kašlja, zapušenih sinusa i drugih simptoma prehlade, ali i gripa dok je u početnoj fazi.

ZA DUGOVJEČNOST:

Zbog prirodnog šećera koje sadrži, med čuva snagu tijela, tvrde stručnjaci. Takođe, održava kožu svježom i nježnom te na neki način usporava znakove starenja. Ljudi srednjih godina koji redovno konzumiraju mješavinu meda i cimeta u jednakim dijelovima zdraviji su, pokretljiviji i elastičniji. Osobe koje tri do četiri puta dnevno piju čaj sa medom i cimetom jako su zdravi. Ovaj napitak se sprema tako što se četiri kašičice meda i kašičica cimeta pomješaju sa tri šoljice vode i prokuhaju.

Izvor: net


PODIJELI DALJE