Home Zdravlje BOŽIJI DAR STAR HILJADAMA GODINA: Melem je za upalu pluća, čir na...

BOŽIJI DAR STAR HILJADAMA GODINA: Melem je za upalu pluća, čir na želucu, upalu mokraćnih kanala…

414
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Možete piti hladno i toplo sa medom, limunom ili bez ičega…

Korišćenje čaja od maslinovog lišća može pomoći pri ozdravljenju od upale pluća, gonoreje, gripa, meningitisa, hepatitisa B i herpesa. U Bibliji se maslinovo stablo spominje više od hiljadu puta.

Iako je danas najpopularniji plod tog drveta sama maslina, mnogi ne znaju da je na stablu masline izrazito ljekovito i lišće koje krije brojna ljekovita svojstva a najznačajniji spoj u listu masline je oleuropein koji posjeduje izuzetno jako antibakterijsko svojstvo.

Maslinovim listom poboljšava se zdravstveno stanje u velikom broju bolesti koje su uzrokovane mikrobima. Takođe, pomaže kod gripa, meningitisa, hepatitisa B, upale pluća, gonoreje i herpesa. Ujedno pomaže i kod hirurških, kao i kod infekcija mokraćnih puteva. Maslinovo lišće pomaže i kod infekcije uzrokovane djelovanjem gljivica.

Korišćenje čaja od maslinovog lišća može pomoći pri ozdravljenju od ovih bolesti: upale pluća, gonoreje, gripa, meningitisa, hepatitisa B, herpesa, hroničnog umora, ateroskleroze, meningitisa, botulizma, malarije, čira na želucu, difterije, upale mokraćnih puteva i encefalitisa.

Konzumacija maslinovog lišća pomaže u obnavljanju cjelokupnog imuniteta, ali i služi za vraćanje energije kod izmučenog organizma. Listovi masline su izrazito ljekoviti jer posjeduju antivirusno, antiparazitsko, antibakterijsko i antifungalno dejstvo preko kojeg je moguće u potpunosti preboljeti veliki broj oboljenja.

Recept za čaj:

Za šolju čaja od 2-3dl potrebno je 15-20 osušenih listova masline. U prokuhanu vodu ubacite listove i kuhajte ih još 2-3 minuta. Ostavite listove da odstoje u vodi još 10 minuta i izvadite ih. Možete piti hladno i toplo sa medom, limunom ili bez ičega.

Čaj treba piti svaki dan kako biste osjetili poboljšanja za različita oboljenja. Čaj je preporučljivo piti i preventivno kako biste preduhitrili navedene bolesti.

Listiće za čaj najbolje je brati u proljeće kad su listovi mladi, oprati ih i osušiti na vazduhu. Čuvati u zatvorenoj posudi zaklonjenoj od sunčeve svjetlosti.

Izvor: net