Home Zdravlje RECEPT ZA POMLAĐIVANJE ORGANIZMA: Može da poboljša vid, koža da postane glatka,...

RECEPT ZA POMLAĐIVANJE ORGANIZMA: Može da poboljša vid, koža da postane glatka, kosa gusta…

284
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Recept pomlađivanja organizma…

Postoje različite metode pomlađivanja za žene, a za koji nisu neophodni skupi hirurški zahvati. Pomlađivanje lica, tijela i cijelog organizma ne može se sastojati samo od kozmetičkih procedura.

Neophodno je kombinovati različite metode pomlađivanja koje daju zapanjujuće rezultate. Sigurno ste primjetili da postoje jedistvene žene koje izgledaju 10, 15 godina mlađe, a da se nisu podvrgle skupim estetskim zahvatima.

Nakon upotrebe ovog recepta, poboljšava se vid, koža postaje glatka i elastična na cijelom tijelu, a kosa gušća. I što je najnevjerovatnija stvar – kosa, koja je počela da sijedi, prestaje da sijedi.

Recept za pomlađivanja organizma:

– 100ml lanenog ulja

– 2 srednja limuna

– 1 velika glavica bijelog luka

– 0,5kg meda

Priprema:

Očišćeni bijeli luk, 1 neočišćen limuna i 1 limun bez kore samljeti na mašinu za mljevenje mesa ili isitniti u blenderu. Samljevenu smjesu pomiješati sa medom, dodati ulje i sve ponovo promiješati. Smjesa se čuva u frižideru u zatvorenoj staklenoj tegli.

Primjena:

Konzumirati tri puta dnevno po 1 supenu kašiku pola sata prije jela.

Kako ova smjesa pomlađuje organizam:

Laneno ulje je biljni hormon, lan sadrži linolnu (omega-6), oleinsku (omega-9), i palmitinsku masnu kiselinu, a viže od polovine masnoća sadržanih u lanu, čini alfalinolenska kiselina (omega-3), što laneno ulje čini najbogatijim biljnim izvorom omega-3 masnih kiselina (dvostruko većim od ribljeg ulja).

Ulje lana je takođe najbogatiji biljni izvor lignana, važnih antioksidanasa, što u kombinaciji sa limunom čisti jetru i zučne putevi. Čista jetra je naš glavni generator mladosti. Vitamin C iz limuna savršen antioksidant, jača imunitet i krvne sudove. Bijeli luk čisti krvne sudove, a med donosi ishranu svim tim sudovima – mikroelemente koji obnavljaju i pomlađuju cio organizam. Budite mladi i lijepi!

Izvor: net