Home Zdravlje RECEPT ZA ŽENSKE TEGOBE: Kombinacija koja se pokazala jako efikasnom…

RECEPT ZA ŽENSKE TEGOBE: Kombinacija koja se pokazala jako efikasnom…

287
0
Zdravlje,
Zdravlje,

U praksi se ova kombinacija pokazala efikasnom kod ženskih tegoba…

Ovim člankom ćemo vas upoznati sa jednom vrlo efikasnom mješavinom listova čuvarkuće i prirodnog meda. Smjesa je najviše korištena i preporučivana protiv ženskih tegoba.

To međutim nije sve, mnogobrojne su koristi za vaš organizam i između ostalog za tretiranje protiv crijevnih parazita, bolesti srca, kao i upalne procese u tijelu. Upotreba čuvarkuće u ovom receptu je presudna.

Recept:

– 300g cijelih listova čuvarkuće

– 300g pravog prirodnog meda (kestenov po mogućnosti)

Priprema:

Čuvarkuća se ubere, dobro opere i samelje u blenderu. Dobijena kašasta smesa čuvarkuće pomješa se sa medom u staklenoj tegli i dobro se miješa nekoliko minuta da se sastojci sjedine. Smjesa treba da odstoji 7 dana, stim da je dobro da je povremeno opet promiješate. Teglu držite u frižideru. Nakon 7 dana stajanja počnite je konzumirati.

Primjena:

Ovaj pripravak uzimajte svaki dan 3 puta po jednu supenu kašiku. Prva kašika se uzima ujutru čim se probudite, druga u toku dana između obroka i treća pred spavanje. Nemojte preskakti ako baš ne morate konzumaciju ovog prirodnog lijeka. Proces uticaja ove smjese na organizam traje od par nedjelja do par mjeseci.

Dobrobiti:

U praksi se ova kombinacija meda i čuvarkuće pokazala efikasnom kod mnogih lakših ženskih tegoba. Smjesa je dobra za čišćenje i jačanje cjelokupnog organizma.

Odlično djeluje na ubrzanje metabolizma i popravlja probavu odnosno poboljšava frekvenciju stolice. Sok čuvarkuće djeluje protivupalno te će, korisite li ovu smjesu redovno, pozitivno djelovati na upalne procese usne duplje, grla te posebno želudca i probavnog trakta.

Izvor: net