Home Zdravlje MED I CIMET: Kombinacija koja može da pomogne kod ovih 8 ozbiljnih...

MED I CIMET: Kombinacija koja može da pomogne kod ovih 8 ozbiljnih tegoba…

393
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Recept koji može da se koristi kod ovih 8 ozbiljnih bolesti…

Možda zvuči nevjerovatno, ali mješavina meda i cimeta zaista se može koristiti kod skoro svih bolesti. A što je najbolje, ove relativno jeftine namirnice možete da nabavite u svim većim radnjama. Naučnici potvrđuju da je med vrlo efikasan kod mnogih bolesti, a u kombinaciji sa cimetom, postaje izuzetno dobar protiv virusa, visokog holesterola i šećera, te drugih neprijatelja našeg zdravlja.

Srčane bolesti:

Napravite pastu od meda i cimeta u prahu. Namažite je na hljeb umjesto marmelade i jedite to redovno za doručak. Ovo može da smanji nivo holesterola u arterijama.

Artritis:

U čaši mlake vode promješajte dvije velike kašike meda i jednu kašičicu cimeta u prahu. Popijte to ujutro i uveče. Kod redovnog konzumiranja može pomoći kod artritisa.

Infekcije žučne kese:

U čaši mlake vode promješajte dvije velike kašike cimeta u prahu i jednu kašičicu meda. Pijte to svaki dan. Ova mješavina djeluje na mikrobe u žučnoj kesi.

Holesterol:

Promješajte dvije velike kašike meda i tri kašičice cimeta u velikoj čaši mlakog čaja. Kada to popijete, nivo holesterola bi se trebao blago sniziti u roku od dva sata.

Prehlada:

Ako patite od prehlade, uzmite jednu veliku kašiku meda sa jednom četvrtinom kašike cimeta. Uzimajte to tri dana za redom. Ovo će pomoći kod prehlade, hroničnog kašalja i začepljenja sinusa.

Bol u želucu:

Med u kombinaciji sa cimetom pomaže kod bolova u želucu. Uzimajte to redovno da biste pomogli sebi pri bolovima u želucu.

Imuni sistem:

Dnevno uzimanje meda i cimeta u prahu osnažuje imunitet i štiti organizam od bakterija i virusa.

Grip:

Španski ljekari su otkrili da med sadrži prirodne sastojke koji ubijaju viruse i štite od gripa.

Izvor: net