Home Zdravlje ZA BOLOVE U KOLJENIMA: Apsorbira se brzo i prodire kroz tkiva u...

ZA BOLOVE U KOLJENIMA: Apsorbira se brzo i prodire kroz tkiva u samu srž kosti…

4497
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Prirodni melem…

Bol u koljenu je čest problem i može uticati na ljude svih dobi. Može biti uzrokovan iznenadnom ozljedom, ili nekim drugim uvjetom kao što je artritis.

Liječenje će varirati ovisno o uzroku. Iznenadna bol u jednom od koljena obično ne mora značiti da trebate vidjeti svog liječnika, već je možete ublažiti sa jednostavim prirodnim melemima kao što je ovaj sa limunom.

SASTOJCI:

– od 1 do 2 limuna

– susamovo ulje

Priprema i primjena:

Izrežite limun na male komadiće. Stavite komade u pamučnu krpu i umočite u toplo susamovo ulje. Stavite krpu na zahvaćeno koljeno 5 do 10 minuta. Učinite to dva puta dnevno dok ne osjetite da vam je lakše.

Napomena:

Pijenje soka od jednog limuna razrijeđenog u čaši tople vode u ranim jutarnjim satima na prazan želudac je također korisno za ovaj problem. Limun je bogat izvor vitamina i minerala, kao što su vitamin C, A, B1, B6, magnezij, pektin, folna kiselina, fosfor, kalcij i kalij.

Visoka količina kalcija i vitamina C pomaže u održavanju i poboljšanju zdravlja kostiju i te jednim dijelom pomaže kod bolesti povezanih sa kostima kao što su osteoporoza, reumatoidni artritis i upalni poliartritis.

Susamovo ulje se koristi kao iscjeljujuće ulje već hiljadama godina. To je prirodno protu-upalno sredstvo. Susamovo ulje se apsorbira brzo i prodire kroz tkiva u samu srž kosti. Ono ulazi u krvotok kroz kapilare i cirkulira.

Izvor: net