Home Zdravlje ZA JAK KAŠALJ, BRONHITIS I LARINGITIS: Prirodni recept za vas i vašu...

ZA JAK KAŠALJ, BRONHITIS I LARINGITIS: Prirodni recept za vas i vašu djecu…

319
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Prirodni recept za vas i vašu djecu…

Često se susrećemo sa raznim upalama, bronhitisom i kašljem, a često oporavak traje dugo. Virusne infekcije dovode do bronhitisa i tada možete osjćati suhi ili mokri kašalj, koji može trajati i 2-3 sedmice. Mnogi će kada se nađu u ovom stanju, otrčati da kupe antibiotike.

To vam može samo naštetiti, jer se antibiotici nikada ne koriste kada je pitanju virusno oboljenje.Tada ćete samo povećati rezistentnost tih mikroorganizama. Antibiotici se koriste za liječenje bolesti uzrokovanih bakterijama. Ipak, bolje da se okrenete prirodnim lijekovima koji će pomoći vašem organizmu da se izbore sa bolešću, bez neželjenih dejstava.

1. Recept

Skuhajte 250ml mlijeka, zatim ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Kada se ohladi, dodajte kašiku maslaca i kašiku meda. Pomiješajte sve sastojke, a onda i umućeno žumance i četvrtinu kašike sode bikarbone. Uzimajte ovaj napitak prije spavanja, barem 5 dana zbog postizanja boljih rezultata. Ovaj recept je odličan za jak kašlj, bronhitis, upale grla i traheitis, a mogu ga i djeca koristiti.

2. Recept

Potrebno vam je:

– 2 kašike maslinovog ulja

– 2 kašike vode

– 1 kašika meda

– 2 kašike limunovog soka

Priprema:

Pomiješajte sve sastojke zajedno i pijte tokom dana, pola napitka ujutru, pola naveče. Ne oklijevajte i probajte ove prirodne lijekove, jer se nećete pokajati.

Izvor: net