Home Zdravlje DAR PRIRODE: Značajno može pomoći kod problema sa bubrezima, pankreasom i jetrom…

DAR PRIRODE: Značajno može pomoći kod problema sa bubrezima, pankreasom i jetrom…

128
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Jako je zdrav za bubrege, pankreas i jetru…

Ovaj prirodni dar značajno može pomoći kod problema sa bubrezima, pankreasom i jetrom, ustvari je ništa manje ni više nego začin koji se veoma često upotrebljava u kuhinji. Ovaj začin je glavni sastojak u mnogim jelima. U pitanju je korijander, on je odličan kod mnogih bolesti a ima i nepogrešivu aromu. On se, pak, uvijek vezuje za kuhanje jer se često koristi prilikom pripreme mesa i supa. Ovdje međutim možete vidjeti kako da ga upotrebite za recept koji može pomoći kod mnogo bolesti vašeg tijela, zaista je jednostavan za pravljenje, te ćete se pokajati ako ga ne isprobate.

Korijander sadrži veliku količinu ulja koja su odlična za probavni sistem. Na ovaj način korijander smanjuje nivo kiseline koju proizvodi hrana a koja ima velik uticaj na tijelo. Korijander takođe sadrži dosta hranljivih materija, minerala i vitamina A,K,B,C,E.

Najznačajnije prednosti korijandera:

Predstavlja odličan diuretik. Služi svrsi prilikom rješavanja bilo kog problema sa bubrezima. Stimuliše rad jetre i pospješuje probavni proces. Pomaže kod dijareje pošto je odličan za eliminisanje bakterija i infekcija. Pomaže i kod prevelike masti koje su nakupljene u tijelu i holesterola. Značajan je i kod čireva na i u ustima jer ima antimikrobno i antiseptičko dejstvo. Pomaže kod smanjivanja nivoa šećera u krvi i eliminisanja konjuktivitisa. Poboljšava vid i sprječava očna oboljenja, što se može učiniti ispiranjem očiju vodom sa korijanderom.

Sastojci:

– 1 manja glavica bijelog luka

– pola čaše badema ili indijskih oraščića

– 1 čaša lišća svježeg korijandera

– 2 kašike soka limuna

– 6 kašika maslinovog ulja

– morska so

Priprema:

Korijander i ulje dobro sameljite u blenderu. Dodajte ostale sastojke i meljite, dok ne dobijete glatku smjesu. Ako je potrebno, dodajte malo vode. Sada kada znate možete početi da primjenjujete ovaj začin češće.

Sadržaj ovog članka, uključujući alternativnu pomoć i mišljenja i bilo koju informaciju vezanu za zdravlje služi isključivo za informisanje i ne treba se smatrati za specifičnu dijagnozu ili plan liječenja od strane bilo kog pojedinca.

Korišćenje ovog sajta kao i ovog članka te FB stranice na koju se isti direktno objavljuje, ne stvara odnos doktor-pacijent. Uvijek potražite direktan savjet sopstvenog doktora u vezi sa bilo kojim pitanjima ili problemima koji se tiču vašeg ili tuđeg zdravlja.

Izvor: net