Home Zdravlje RECEPT KOJI VRIJEDI PROBATI: Pomaže kod kontrolisanja nivoa šećera u krvi…

RECEPT KOJI VRIJEDI PROBATI: Pomaže kod kontrolisanja nivoa šećera u krvi…

148
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Ovaj domaći recept definitivno vrijedi probati, jer je vrlo jednostavan i lako se pravi, potpuno je bezbijedan, a uz to i jeftin…

Postoji jednostavan trik koji može pomoći da se kontroliše nivo šećera u krvi, a potrebno vam je samo jedno bareno jaje i malo sirćeta!

Stručnjaci širom svijeta tvrde da je domaći recept na bazi barenog jajeta izuzetno efikasan i koristan saveznik u borbi protiv povišenog šećera u krvi.

Dijabetes, veoma čest zdravtsveni problem koji utiče na ljude širom svijeta, javlja se kada pankreas prestaje sa proizvodnjom insulina ili kada organizam nije u stanju da pravilno koristi insulin kojim raspolaže.

Uobičajeni simptomi dijabetesa su učestalo noćno mokrenje, osjećaj žeđi, brz gubitak težine, posjekotine ili rane koje sporo zarastaju, zamagljen vid, umor.

Sve to dovodi do ozbiljnijih zdravstvenih problema kao što su loš vid, sljepilo, oštećenje nerava, bolesti bubrega, bolesti srca, a kod muškaraca i erektilne disfunkcije.

Recept – Priprema:

Obariti jaje uveče i oljuštiti ga, a potom viljuškom napraviti nekoliko rupica na njemu. Staviti ga u posudu i preliti sirćetom. Ostaviti ga tako da prenoći. Ujutro se jede samo jaje, ne i ostatak sirćeta koji nije upijen.

U toku jela popiti čašu mlake vode u koju se prethodno doda kašika sirćeta. Poznato je da su jaja veoma hranljiva i da su odličan izvor proteina. Ovakav doručak će smanjiti apetit i doprineće osjećaju energičnosti.

Napomena:

Kada koristite ovaj recept, budite oprezni šta jedete od ostale hrane i da obavezno izbacite namirnice koje povećavaju nivo šećera u krvi.

Sadržaj ovog članka, uključujući alternativnu pomoć i mišljenja i bilo koju informaciju vezanu za zdravlje služi isključivo za informisanje i ne treba se smatrati za specifičnu dijagnozu ili plan liječenja od strane bilo kog pojedinca.

Korišćenje ovog sajta kao i ovog članka te FB stranice na koju se isti direktno objavljuje, ne stvara odnos doktor-pacijent. Uvijek potražite direktan savjet sopstvenog doktora u vezi sa bilo kojim pitanjima ili problemima koji se tiču vašeg ili tuđeg zdravlja.

Izvor: net