Home Zdravlje RECEPT ZA KRVNU SLIKU: Jedan od najboljih koje nudi narodna medicina…

RECEPT ZA KRVNU SLIKU: Jedan od najboljih koje nudi narodna medicina…

219
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Jedan od najboljih i najefikasnijih koje nudi narodna medicina…

Kod krvne slike nije važan samo broj crvenih krvnih zrnaca, već i nivo hemoglobina. Ukoliko je hemoglobin na niskom nivou, doći će do smanjenog prenosa kiseonika, a to će uzrokovati anemiju. Narodna medicina nudi veliki broj različitih, prirodnih i efikasnih recepata kojima se postiže povećanje hemoglobina u krvi. Za ostvarivanje ovog rezultata treba se koncentrisati na one recepte koji uključuju sastojke bogate vitaminima. Zato vam u nastavku teksta predstavljamo recept za pripremanje prirodnog eliksira. On primjetno povećava broj eritrocita i pozitivno se odražava na cjelokupnu krvnu sliku.

Sastojci:

– 200g meda

– 200g oraha

– 200g suhog grožđa

– 200ml soka od šargarepe

– 200ml soka od cvekle

– 2 limuna

Priprema:

Operite limun i presijecite napola. Iz svake polovine uklonite sjemenke. Sameljite ih zajedno sa korom, osim ukoliko je limun prskan, a zatim tu masu stavite u staklenu teglu od jednog litra. Zatim dodajte med, sok od cvekle i šargarepe i sve dobro izmješajte. Potom dodajte mljevene ili sitno sjeckane orahe i suho grožđe i ponovo promiješajte. Navedena količina sastojaka će vam obezbijediti oko jedan kilogram ukusne i zdrave smjese. Pripremljeni eliksir čuvajte u tegli u frižideru.

Primjena:

Uzimajte po jednu kašiku ove smjese prije svakog obroka, tri puta dnevno. Još jedna dobra strana ovog recepta jeste to što nema neželjenih efekata. Bićete puni energije, a nakon dvonedeljnog korištenja, provjerite svoju krvnu sliku – sigurno ćete biti pozitivno iznenađeni.

Izvor: net