Home Zdravlje ĐUMBIR, BIJELI LUK I LIMUN: Uspješno pomaže kod čišćenja arterija i snižavanja...

ĐUMBIR, BIJELI LUK I LIMUN: Uspješno pomaže kod čišćenja arterija i snižavanja krvnog pritiska…

223
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Uspješno pomaže kod čišćenja arterija i snižavanja krvnog pritiska…

Krvni pritisak je kao termometar za zdravlje. Visok krvni pritisak znači da vaše srce radi teže kako bi ispumpalo krv. Ovo je opasno jer može dovesti do infarkta, cerebralne tromboze ili poremećaja bubrega. Iz tog razloga je veoma bitno kontrolisati krvni pritisak.

Mnogi ga znaju kao milenijumski njemački recept koji miješa tri moćna sastojka: Limun, bijeli luk i đumbir.

Svaki od ovih sastojaka je izuzetno dobar za zdravlje ali njihova kombinacija čini čuda. Imamo limun koji je bogat vitaminom C. On takođe ima alkalna svojsva koja regulišu pH nivo u tijelu.

Stari njemački recept:

Sastojci:

bijeli luk – 4 glavice

đumbir – 4cm dužine biljke

limun – 4 komada

voda – 2 litra

Način pripreme:

Za početak dobro operite đumbir, ogulite ga i isijecite na sitnije dijelove. Zatim oljuštite bijeli luk. Uzmite bijeli luk i đumbir i sipajte ih u blender. Miksujte dok ne dobijete sjedinjenu, tečnu formu. Nakon toga ovu mješavinu ulijte u lonac i zagrijte je.

Zatim polako dodajte vodu i pustite da proključa. Nakon ključanja ostavite mješavinu da se ohladi. Limun dobro operite i sa korom ga izblendajte i dodajte ohlađenoj smjesi đumbira i bijelog luka. Sve dobro izmiješajte i sipajte u flaše ili tegle i stavite u frižider.

Kada ga uzimati:

Obavezno pijte jednu čašu ovog napitka svako jutro na prazan stomak, a preporučljivo je i ispiti jednu dva sata prije spavanja.

Samim tim će vaše arterije biti kao nove za vrlo kratko vrijeme jer će mast koja ih zapušava nestati. Primjetićete i kako je vaš krvni pritisak dosta stabilniji. Zapamtite da promućkate napitak prije nego što počnete da uživate u njegovim svojstvima. Počnite da uzimate ovaj sirup i osjećaćete se kao novi.

Izvor: net