Home Zdravlje IZBACIVANJE VODE IZ TIJELA: Izuzetno moćno prirodno sredstvo protiv oticanja nogu…

IZBACIVANJE VODE IZ TIJELA: Izuzetno moćno prirodno sredstvo protiv oticanja nogu…

229
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Izuzetno moćno prirodno sredstvo protiv oticanja nogu…

Otokom nazivaju povećanje obima tečnosti u međućelijskom prostoru. Oticanje nogu ili ruku može nastati iz različitih razloga: vrućina, problemi sa krvnim sudovima, poremećaj rada bubrega, trudnoća, srčana insufijencija i hormonski poremećaji.

Ovaj problem ne treba uzimati olako, a najbolje je odmah se konsultovati sa ljekarem da se utvrdi šta je konkretno dovelo do oticanja obično donjih ekstremiteta.

Narodna medicina raspolaže širokim arsenalom različitih sredstava protiv otoka, ali, najverovatnije, najefikasnije od njih je – peršunova voda koja efikasno pomaže kod izbacivanja suvišne tečnosti iz organizma.

Prirodni diuretik kod otoka nogu:

Da biste pripremili vodu od peršuna za otok, biće potrebna svježa zelena biljka ali i sam korijen, odnosno cijela biljka.

Dobro operite i sameljite cjelu biljku peršuna na mašini za mljevenje mesa, ili isitnite na drugi, za vas pogodan način. Stavite smjesu u termos, prelijte sa 500ml ključale vode.

Ostavite da odstoji preko noći. Ujutro procijedite.

To je količina vode od peršuna koju ćete, pijući po trećinu, popiti u toku dana. Voda od peršuna se pije 2 dana uzastopno (za sutra pripremite novu vodu).

Nakon toga napravite pauzu 3 dana i ponovo pripremajte i pijte vodu od peršuna 2 dana.

Već nakon prva 2 dana, primijetit ćete značajno poboljašanje po pitnju otoka u nogama i moći ćete, sa lakoćom, obuti svoje omiljene cipele!