Home Zdravlje ŠTITI SRCE I KRVNE ŽILE: Jedna kašika kokosovog ulja dnevno na prazan...

ŠTITI SRCE I KRVNE ŽILE: Jedna kašika kokosovog ulja dnevno na prazan stomak…

137
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Uzimajte 1 kašiku kokosovog ulja na prazan stomak…

Kokosovo ulje ima toliku nutritivnu vrijednost i ljekovito djelovanje da bi se trebalo koristiti u svakom domaćinstvu. Moderna istraživanja već su potvrdila da blagotvorno utječe na zaštitu srca i krvnih žila, jača imunitet, ubrzava metabolizam i potiče mršavljenje te poboljšava probavu. Značajno utječe i na izgled kože, kose i noktiju, koje prirodno hrani i njeguje, pomaže u bržem zacjeljivanju te im osigurava zdravlje, sjaj i podatnost. Nema štetnih nuspojava i zato je izvrsna namirnica za cijelu porodicu.

Za ljudski organizam, kokosovo ulje na prazan stomak predstavlja pravu blagodet, koja nam može koristiti u zdravstvene svrhe. Jedna do dvije kašike ovog ulja ujutru prije jela učiniće da određene tegobe budu što dalje od nas. Kokosovo ulje ima prijatan miris, sadrži vodu i malu količinu masnih kiselina. Ulje kokosa je pravo blago za ljudski organizam, a najbolje je kada se koristi na prazan želudac. Na osnovu različitih studija koje su do sada urađene, koristi kokosovog ulja su brojne. Može se navesti nekoliko odličnih zdravstvenih prednosti ulja kokosa kada se ono uzima ujutru natašte.

Smanjuje veličinu struka:

Naučnici su otkrili da osoba koja na prazan stomak konzumira 1-2 kašike kokosovog ulja dnevno može da stanji struk zato što ovo ulje efikasno sagoreva kalorije koje se akumuliraju u organizmu. Naravno, ako se tome prilagodi ishrana.

Podstiče mršavljenje:

Ako trenutno sprovodite program rigoroznije ishrane ili redovno idete u teretanu, pokušajte da konzumirate kokosovo ulje na prazan želudac. Razlog tome je što ulje kokosa može da podstakne efikasnije gubljenje kilograma.

Smanjuje potrošnju hrane:

Pošto kokosovo ulje čini da se želudac brže osjeti sitim, to mu omogućava da ograniči potrošnju hrane koja treba da se unese u organizam.

Pomaže optimalnosti sistema za varenje:

Konzumiranje kokosovog ulja na prazan želudac je izuzetno preporučljivo za varenje. Sadržaj ulja kokosa pomaže da sistem za varenje funkcioniše na najoptimalniji mogući način.

Pomaže apsorpciji hranljivih materija:

Optimalna apsorpcija hranljivih materija neophodna je telu kako bi bilo savršeno zdravo i bez ikakvih tegoba. Upravo je upotreba kokosovog ulja jedan od načina da se svi nutrijenti iz hrane upiju na način kako bi se iskoristili svi njihovi hranljivi potencijali.

Sagorijeva masti:

U zdravstvene prednosti konzumiranja kokosovog ulja na prazan želudac ubraja se i to što srednjelančane masne kiseline koje ovo ulje sadrži lako transformišu mast u energiju.

Bori se protiv upale:

Kokosovo ulje bogato je antioksidantima koji deluju kao protivotrov prema slobodnim radikalima kao glavnim uzročnicima upale. Prema provedenim medicinskim studijama iz Indije, antioksidantni sadržaj u kokosovom ulju deluje protivupalno i povoljno na žuč, probleme sa crijevima i druge bolesti stomačnih organa.

Podstiče metabolizam:

Jedan od najboljih i najlakših načina ubrzavanja metabolizma je konzumiranje kokosovog ulja, koje je pravo gorivo za ljudski organizam.

Podiže energiju:

Ovo ulje je jedan od važnih izvora energije i može je povećati u tjelesnom sistemu. Kalorijski sadržaj u ulju kokosa je takav da se energija ekspresno podiže.

Kako koristiti kokosovo ulje:

Da bi se dobile optimalne prednosti kokosovog ulja, ne treba preterivati sa konzumiranjem. Osim 1-2 kašike ujutru, do kraja dana moguće je uzeti još svega nekoliko kašika ovog ulja i to zavisno od sopstvene tjelesne težine:

– Za težinu između 40 i 59 kilograma dozvoljene su najviše 3 kašike dnevno

– Za težinu između 60 i 80 kilograma dozvoljeno je 4,5 kašika dnevno

– Za težinu veću od 80 kilograma maksimalna potrošnja je 6 kašika na dan

Pri kupovini kokosovog ulja treba obratiti pažnju na to da bude sa oznakom “djevičansko”, što znači da u tom ulju nema mješavine.

Izvor: net