Home Zdravlje RECEPT KOJI POMAŽE BUBREZIMA: Bubrezi bi trebali biti očisćeni od pijeska i...

RECEPT KOJI POMAŽE BUBREZIMA: Bubrezi bi trebali biti očisćeni od pijeska i sluzi…

154
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Pomaže kod bubrežnog kamenca na jako jednostavan i prirodan način…

Još jedan sastojak koji nam dolazi iz prirode a koji čini čuda za naše zdravlje.

Poslušajte današnje savjete:

Obično, proso je pristupačna, jednostavna i zaista čudesna namirnica. Mnogi tvrde da im je proso pomoglo da zaborave na probleme sa bubrezima. U narodnoj medicini se koristi kao prirodni dar kod urolitijaze (stvaranje kamena u mokraći i urotraktu).

Efikasno čisti bubrege, eliminiše pijesak i sluz, pomaže kod sitnog kamenja u bubrezima i bešici te pomaže kod ženskih bolesti. Inače, proso je jedna od najpoznatijih žitarica koja posjeduje visoku hranljivu vrijednost i ljekovita svojstva.

Predlažemo vam jedan zaista čudesan i djelotvoran recept ruske narodne medecine koji može pomoći u čisćenju bubrega, izlučivanju sluzi i pijeska.

Recept koji pomaže bubrezima:

Uveče, 1 cašu (200g) prosa isperite u toploj vodi. Naspite proso u veću teglu (od 3 litre) i prelijte 2/3 tegle vrućom prokuhanom vodom. Poklopite, dobro promućkajte, umotajte u nešto toplo i ostavite da prenoći. Ujutru ponovo promućkajte.

Primijetićete bijelu mutnu tečnost u tegli. To je zapravo vaš napitak. Izlijte tu tečnost iz tegle u drugi sud. Pijte u toku dana bez ograničenja, u bilo kojoj količini, kad god poželite.

Proso nemojte bacati. Skuhajte zdravu kašu i pojedite je za doručak. (1 čaša prosa, 3 čaše vode, kuha se 15-ak minuta). Uveče pripremite novu porciju za sutradan, po istom postupku. Ovaj odvar treba piti 10-15 dana.

Rezultat:

Posle 10-15 dana bubrezi bi trebali biti očisćeni od pijeska i sluzi. Eliminisana je upala, obnovljena su tkiva bubrega i organa urinarnog trakta. Ova žitarica je pristupačna svakome. Nije skupa, možete je pronaći u svim radnjama zdrave hrane.

Uvođenjem prosa u svoju ishranu doprinijećete zdravlju svojih bubrega. Prevencija je to o čemu je neophodno misliti, jer će vaš organizam izbeći potencijalne bolesti i čistićete ga na prirodni način.

Izvor: net