Home Zdravlje TOKSINI IZ CIGARETA: Najbolji prirodni napitak za čišćenje pluća od nikotina i...

TOKSINI IZ CIGARETA: Najbolji prirodni napitak za čišćenje pluća od nikotina i katrana…

351
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Najbolji prirodni napitak za čišćenje pluća od nikotina i katrana…

Ako ste pušač ili bivši pušač vaša pluća vrlo vjerovatno su krcata toksinima iz cigareta. Da biste ih pročistili neće vam biti potrebno čudo, već čudesni napitak ljekovitih svojstava napravljen od tri biljke: đumbira, luka i kurkume.

Đumbir:

Ovaj drevni začin od davnina se koristi zbog svojih iscjeljujućih svojstava. Između ostalog, pomaže u eliminiranju suvišne sluzi iz plućima.

Crveni luk:

Crveni luk, kao i bijeli luk, ima jako zdrava svojstva, a odličan je suborac i kod brojnih tegoba. Posebno je učinkovit u sprječavanju raznih bolesti dišnog sistema.

Kurkuma:

Kurkuma ili indijski šafran krcat je vitaminima i mineralima, a sadrži i super zdrave omega 3 masne kiseline. Ima antivirusna i antibakterijska svojstva pa svakako obogatite svakodnevnu prehranu ovim začinom.

Za početak dodajte ga napitku koji čisti pluća, a za koji vam treba:

– 400 grama crvenog luka

– 1 litra vode

– 400 grama šećera (želite li zdraviju varijantu koristite med ili javorov sirup)

– 2 kašike kurkume

– korijen đumbira veličine palca

Pripremai:

Vodi dodajte šećer, stavite na vatru i pustite da zakipi. Glavice luka narežite na četvrtine, raskomadajte korijen đumbira i oboje dodajte u zašećerenu vodu. Kad mješavina ponovno zakipi dodajte kurkum te smanjite vatru na laganu temperaturu. Mješavina neka se kuha sve dok se količina vode ne smanji za pola. Zatim je procijedite i ulijte u staklenku. Kada se potpuno ohladi stavite je u frižider i ondje držite cijelo vrijeme.

Primjena:

Uzmite dvije kašike eliksira ujutro na tašte te navečer dva sata poslije obroka.

Izvor: net