Home Zdravlje TRI NAJJAČA PRIRODNA ANTIBIOTIKA: Za njih vam ne treba apsolutno nikakav recept…

TRI NAJJAČA PRIRODNA ANTIBIOTIKA: Za njih vam ne treba apsolutno nikakav recept…

148
0
Zdravlje,
Zdravlje,

A za njih ne treba apsolutno nikakav recept…

Zima je savršeno vrijeme za bakterije jer nam oslabi imunitet pa lako dođe do različitih infekcija, posebno gripe i prehlade.

U tom slučaju moderna medicina svakako preporučuje korištenje antibiotika.

Mi vam donosimo tri prirodna antibiotika koja neće negativno uticati na vaše zdravlje i imunitet a mogu pomoći:

Ljuta papričica:

Cayenne papričica je važan dio azijske istorije kako u kulinarstvu, tako i u tradicionalnoj medicini. Ovaj vrlo jednostavan začin ljutog, ali diskretnog ukusa služi se u mnogim jelima i desertima, a najčešće se koristi sušen ili u obliku praha. U kineskoj medicini cayenne papričica je cijenjena kao sredstvo protiv bolova.

Ulje origana:

Ovo čarobno ulje dobiva se iz lišća biljke origano. Osim što se njegov miris i aroma savršeno slažu sa brojnim jelima, na temelju brojnih istraživanja, ulje origana je moćan borac protiv infekcija za što je zaslužan sastojak pod nazivom karvakrol. Vrlo mala doza ovog ulja posjeduje nevjerovatna antibakterijska svojstva protiv čak 25 različitih vrsta bakterija.

Bijeli luk:

Snažna aroma i miris bijelog luka ga čine savršenim začinom, ali on ima još puno moćnijih svojstava. Bijeli luk je snažan, prirodni antibiotik koji ne uništava naše zdrave bakterije kao što to rade kemijski antibiotici. On usporava rast bakterija te uspješno uništava viruse i gljivice pa je vrlo učinkovit kao sredstvo protiv prehlade i gripa.

Izvor: net