Home Zdravlje PIJE SE NA PRAZAN ŽELUDAC: Poseban napitak za izbacivanje masti i toksina...

PIJE SE NA PRAZAN ŽELUDAC: Poseban napitak za izbacivanje masti i toksina iz crijeva…

261
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Prirodni napitak za izbacivanje masti i toksina iz crijeva…

Osoba prosječne tjelesne težine u crijevima može imati 4,5kg do 11kg osušenih fekalija, dok osobe prekomjerene tjelesne težine mogu imati čak i više od toga. Akumulirane fekalije u crijevima mogu dovesti do neravnoteže u tijelu, uzrokujući debljanje, razne kožne i druge bolesti.

Ovaj napitak pijte svako jutro na prazan želudac. Limun, jabuke i đumbir sadrže minerale, antioksidante i vitamine koji potiču imunološki sustav u borbi protiv bolesti i infekcija, te izbacuju toksine iz tijela. Za vrijeme konzumacije ovog napitka, potrebno je piti puno vode tokom dana kako biste pojačali njegov učinak.

Prirodni napitak za izbacivanje toksina iz crijeva:

Sastojci:

– 1 šoljica svježe cijeđenog soka od jabuka

– 2 kašike cijeđenog, organski uzgojenog limuna

– 1 kašika đumbirovog soka

– 1 kašičica morske soli

– pola šoljice tople vode

Priprema:

U loncu na laganoj vatri zagrijte vodu, ali pazite da ne prokuha. Ulijte je u staklenu čašu, dodajte morsku sol i miješajte dok se ne otopi. Kad se voda ohladi dodajte sok od jabuke, limunov i đumbirov sok i dobro promiješajte.

Primjena:

Pije se svako jutro na prazan želudac. Pijete ga onoliko dana koliko vi sami procijenite da trebate piti. Ne koristiti ovaj napitak prekomjerno. Prije upotrebe svakog prirodnog lijeka poželjan je i savjet ljekara.

Izvor: net