Home Zdravlje PROBLEMI SA SLUHOM: Kombinacija koja itekako pomaže kod poboljšanja sluha…

PROBLEMI SA SLUHOM: Kombinacija koja itekako pomaže kod poboljšanja sluha…

199
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Ova prirodna kombinacija itekako pomaže kod poboljšanja sluha…

Mnogi ljudi, posebno sa godinama imaju sve više i više problema sa sluhom, a to uveliko otežava normalno funkcioniranje u samome životu, pa mnogi pokušavaju da pronađu načine kako bi svoj sluh poboljšali. Mi vam danas nudimo nekoliko prirodnih kombinacija koje itekako pomažu kod poboljšanja sluha.

MED I CIMET:

Svako jutro i prije spavanja trebate da uzimate ovu mješavinu, koja se pravi od jednakih količina meda i cimeta, znači jedna kašikica cimeta, pomiješana sa jednom kašikom meda.

CRNO VINO I ZELENI ČAJ:

Ovaj napitak osim što je dobar za rad srca, također je dobar i za dobro raspoloženje, imunitet, a najnovija istraživanja kažu da crno vino veoma dobro utiče i na sprječavanje gubitka sluha. Antioksidanti koji postoje u vinu štite dlačice koje se nalaze u unutrašnjem uhu, a koje brane uho od nekih spoljnih uticaja. Na isti način djeluje i zeleni čaj.

KAPI OD BIJELOG LUKA:

Na Siciliji se bijeli luk smatra kao neka vrsta lijeka za mnoge bolesti, a tamo se za poboljšanje sluha koristi ovaj recept. Prvo treba veoma kratko da dinstate nekoliko češnjeva bijelog luka, i to na maslinovom ulju.

Pri dinstanju dobro pritisnite svaki komad luka tako da iz sebe ispusti sav svoj sok, a nakon toga dobro sve procijedite. Svakoga dana kapajte 3-4 kapi ostatka tečnosti koju ste procijedili u uho, a zatim u uho stavite komadić vate.

SOK OD CRVENOG I BIJELOG LUKA:

Mnogi smatraju da i ovaj veoma snažan napitak vraća sluh, a napitak se sastoji od 30ml soka od bijelog luka i 30ml soka od crvenog luka. Treba se piti jednom dnevno.

Izvor: net