Home Zdravlje NIKADA NE PRESKAČITE OBROKE: Recept za regulisanje nivoa šećera u krvi…

NIKADA NE PRESKAČITE OBROKE: Recept za regulisanje nivoa šećera u krvi…

105
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Može da pomogne kod regulisanja nivoa šećera u krvi…

Dijabetes je bolest od koje obolijevaju i mlade i starije osobe. Najčešći uzrok je stres, a pored njega i nepravilna prehrana. Sa debljinom se povećava rizik od dobijanja dijabetesa. Trebate biti svjesni da možete normalno živjeti, ako se pridržavate pravila ishrane tj. da redovno pijete lijekove koji su vam propisani, ali i da se zdravo hranite. Redovno jedite, ali pomalo i ne preskačite obroke, posebno ne doručak.

Ne vrijedi vam da pijete lijekove, ako se nećete zdravo hraniti. Imajte na umu da, ako se ne pridržavate pravilne ishrane i terapije, možete se suočiti sa teškim posljedicama. Neke od njih su: sljepilo, amputacija. Trebate često provjeravati stopala jer su stopala dijabetičara posebno osjetljiva. Rane kod dijabetičara sporije zarastaju i zato ih redovno liječite. Evo jedan prirodan recept koji djeluje preventivno na dijabetes, ali dobro djeluje i na osobe koje već pate od njega.

Recept koji može da pomogne kod regulisanje nivoa šećera u krvi:

Sastojci:

– šaka kelja

– 5 kivija

– 1 banana

– 1 jabuka

Priprema i primjena:

Sve sastojke stavite u blender sa pola litra vode. Dobijeni napitak pijte jednu čašu ujutru prije doručka, a ostatak tokom dana. Razmislite da li vam je bitnije da živite zdrav, normalan život ili da se uništite zbog loših navika?

Izvor: net