Home Zdravlje ČUVENI RECEPT ZA SRCE STAR PREKO 800 GODINA: Izuzetno je djelotvoran kod...

ČUVENI RECEPT ZA SRCE STAR PREKO 800 GODINA: Izuzetno je djelotvoran kod svih vrsta srčanih bolesti…

174
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Pokazao se veoma djelotvornim kod svih vrsta srčanih bolesti…

Čuveni recept napravila je opatica Hildegard fon Bingen, koja je živjela prije više od 800 godina i umrla u svojoj 81. godini. Ovaj recept za srce pokazao se veoma djelotvorno kod svih srčanih slabosti i pravih srčanih oboljenja. Koristi se kada osjetite bilo koje srčane tegobe poput probadanja, treperenja, preskakanja. Pokazao se kao dobar i kod angine pektoris.

Potrebno je:

– 10 svježih stabljika peršuna (bez korjena)

– 1 litar domaćeg crnog ili bijelog vina

– dvije kašike vinskog sirćeta

– 300g prirodnog meda

Priprema:

10 svježih peršuna (samo listovi) staviti u litar čistog prirodnog domaćeg crnog ili bijelog vina i dodati 1-2 velike kašike čistog vinskog sirćeta. Kuha se 10 minuta na tihoj vatri (PAŽNJA, pjeni se!). Poslije kada se sve dobro ohladi doda se 300 grama pravog pčelinjeg meda i dobro izmiješa dok se med poptpuno ne istopi i to drvenom kašikom. Dobijeno vino za srce procijediti i staviti u boce koje su prethodno isprane jakim alkoholom. DOBRO ZATVORITI! Talog koji se stvara nije škodljiv i slobodno se može piti.

Primjena:

Napitak se koristi svakodnevno po supena kašika do prestanka tegoba. Za teže bolesti potrebno je koristiti duži vremenski period.

Izvor: net