Home Zdravlje TIBETANSKA GLJIVA IMA RIJETKA LJEKOVITA SVOJSTVA: Pomaže kod oboljenja srčanih i krvnih...

TIBETANSKA GLJIVA IMA RIJETKA LJEKOVITA SVOJSTVA: Pomaže kod oboljenja srčanih i krvnih žila…

232
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Iako je gljiva inače rijetka, zbog svojih zdravih svojstava dostupna je za kupiti i na našem podneblju u svim bolje snadbjevenim prodavnicama…

Tibetanska gljiva ima sljedeća svojstva:

– pomaže kod bolesti srca i krvnih žila

– pomaže žuči, čisti žučne kanale, čisti dvanaestpalčano crijevo

– pomaže gušterači, jetri i slezeni

– tibetanska gljiva je prirodno sredstvo za potenciju i kod muškaraca i kod žena

– pomaže boljem radu crijeva i crijevnoj flori

– gljiva sama od sebe stvara antibiotike pa tako pomaže kod upaljenih mjesta u organizmu

– pomaže krvnom pritisku

– pomaže bubrezima i mokraćnim putevima

– smanjuje osjećaj umora uslijed stresa

– u sebi, ova gljiva sadrži sve vitamine potrebne za život

Da bi pripremili sebi tibetansku gljivu slijedite upute:

Operite gljivu i tada je prelijte sa četvrtinom litre ne kuhanog mlijeka. Sadržaj ostavite u staklenoj posudi da odstoji 24 sata pa mlijeko procijedite kroz plastičnu cjediljku. Važno je da nikada ne koristite metalnu cjediljku ili žlice od metala. Ovako procijeđeno mlijeko je gotov napitak. Gljivu i posudu zatim dobro operite čistom vodom i ponovo prelite mlijekom. Čuvati prekrivenu posudu na sobnoj temperaturi.

U toku pauze od 10 dana gljivu je potrebno redovno tretirati na isti način kao i za vrijeme upotrebe napitka. To znači redovno je ispirati i prelivati mlijekom jer bi u suprotnim izgubila zdrava svojstva ili čak i uginula. Tibetanska gljiva duplo naraste za 17 dana i tada se može prepoloviti i pokloniti onome kome je potrebna.

Pije se isključivo uvečer, prije spavanja tijekom perioda od 20 dana. Nakon toga potrebno je praviti pauzu od 10 dana. Da bi efekt korištenja bio vidljiv terapiju je potrebno ponoviti bar tri puta. Za teže oblike oboljenja terapiju ponavljati više puta.

PROČITAJTE JOŠ – DOBROBITI JABUKOVOG SIRĆETA:

U brojnim slučajevima, prirodni lijekovi su dokazali da imaju jako dobar efakat na naše zdravlje. Danas vam otkrivamo jedno od prirodnih čuda, koje može biti jako efikasno kod astme, boli u grlu, kašlja, infekcije disajnih organa, problema sa disanjem i hroničnim bronhitisom.

Sastojci:

– pola šolje organskog meda

– pola šolje organskog sirćeta

– jedno čehno bijelog luka

– pola šolje vode

Priprema:

Usitniti bijeli luk, zatim pomiješate sa sastojcima i čuvajte mješavinu u tegli. To treba ostaviti preko noći. Sljedećeg jutra, sirup procijediti i čuvajte na tamnom i hladnom mjestu.

Primjena:

Ako ga koristite za poboljšanje imunološkog sistema, treba redovno uzimati pet kapi ovog čudesnog sirupa na dnevnoj bazi. Ako ga koristite kako bi se tretirali određeni zdravstveni problemi, trebate uzimati kašiku sirupa svaka 2 sata dok ne osjetite poboljšanje.