Home Zdravlje RADIKALNO ČIŠĆENJE KRVNIH SUDOVA: Jednostavan ali moćan recept koji će vas preporoditi…

RADIKALNO ČIŠĆENJE KRVNIH SUDOVA: Jednostavan ali moćan recept koji će vas preporoditi…

300
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Jednostavan ali moćan recept koji će vas preporoditi…

Konzumirajte ovu tinkturu tokom 40 dana i temeljno ćete očistiti krvne sudove od holesterola!

Sastojci:

– 4 glavice bijelog luka

– 4 srednja limuna sa korom

– oko 3 litre prokuhane ohlađene vode

Priprema:

Bijeli luk podijelite na čehnove i očistite ih. Limunove isijecite na kriške (limun dobro oprati). Sve sameljite na mašini za mljevenje mesa ili blenderu. Samljevenu smjesu stavite u čistu staklenu teglu od 3l i prelijte sa prokuhanom ohlađenom vodom, do kraja tegle. Poklopite i ostavite u frižider 3 dana. Nakon toga, procijedite i čuvajte u frižideru.

Primjena:

Maksimalna doza napitka je 50ml po 3 puta dnevno, prije obroka. Ipak, čišćenje krvnih sudova treba počinjati sa manjim dozama (1-2 supene kašike). Ako ne postoje neprijatnosti, dozu polako povećavati do neophodne. Trajanje terapije je 40 dana. Čišćenje krvnih sudova na ovaj način preporučuje se sprovoditi jednom godišnje, nakon konsultacije sa ljekarom.

PROČITAJTE JOŠ: Pijtu se tri šalice napitka dnevno…

Obuzima vas osjećaj nemira i panike. Mislite da vam prijeti neizbježna katastrofa, što izaziva pojavu abnormalnih strahova. Um postaje preopterećen, što dovodi do drhtanja, pojačanog lupanja srca, vrtoglavice, znojenja i gubitka daha. Strah od poniženja, sramoćenja, umiranja ili bilo kojeg drugog negativnog događaja koji se čini izvan vaše kontrole iscrpljuje vašu energiju i umanjuje snagu. Postajete toliko nesigurni da iznova i iznova ponavljate neke radnje poput provjeravanja jeste li zaključali vrata, curi li plin ili jeste li ugasili svijetlo.

Depresija, negativnost i strah postaju dominantne emocije. Više niste u stanju normalno funkcionirati na radnom mjestu i kod kuće. Pomislite da iz ovog začaranog kruga nema izlaza. Međutim postoje biljke koje Vam mogu pomoći.

Najbolji biljni izbor protiv anksioznosti i stresa:

Korijen sladića:

Korijen sladića je biljka koja ima veliku zdravstvenu vrijednost, korisna je kod mnogih tegoba. Sadrži spoj srodan kortizolu, koji pomaže tijelu da se lakše nosi sa anksioznošću i stresom. Nadalje, pomaže da normalizira funkcije nadbubrežnih žlijezdi, smiruje um i potiče racionalno razmišljanje. Usitnite komadić korijena sladića te ga stavite u posudu sa kipućom vodom. Prokuhajte pola minute i ugasite vatru. Nakon dvadeset minuta procijedite čaj i dodajte žličicu meda ili agava sirupa. Pijte čaj tri puta dnevno.

Pasiflora:

Ova biljka poznata je po svojem sedativnom učinku. Sadrži alkaloide i glikozide koji imaju umirujuće i opuštajuće djelovanje. Pasiflora poboljšava rad živčanog sustava, potiče miran san te učinkovito uklanja stres i anksioznost. Uzmite jednu čajnu žlicu osušenog cvijeta i namačite ga u čaši vode pola sata. Procijedite i pijte tri šoljice tog napitka dnevno.

Gospina trava:

Ova biljka koristi se od davnina za uklanjanje osjećaja nemira i liječenje depresivnih poremećaja. Bogata je tvarima poput hipericina, hiperforina i flavonoida, koje potiču proizvodnju serotonina. Poboljšava raspoloženje, smanjuje stres i daje tijelu energiju. Uzmite 300 mg gospine trave u obliku kapsula tri puta na dan. Kada se počnete osjećati bolje, smanjite dozu i naposljetku potpuno prekinite uzimanje kapsula. Kada se ujutro probudite, sve će vaše brige i problemi nestati, a vaš će um biti miran i bistar.