Home Zdravlje ORAHOVE PREGRADE KAO ČAROBNI DAR: Pijete redovno ovaj čaj i zaboravite na...

ORAHOVE PREGRADE KAO ČAROBNI DAR: Pijete redovno ovaj čaj i zaboravite na srčane bolesti i infarkt…

320
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Pijete redovno ovaj čaj i zaboravite na srčane bolesti i infarkt…

Čaj od orahovih pregradaka djeluje protiv začepljenja koronarnih arterija, srčanih bolesti i temperature. Suženje srčanih arterija često je odraz hroničnog trovanja nikotinom.

Pregrade od ljuske u orahu kao čarobni dar:

Izvrstan dar prirode, koji se posebno preporučuje pušačima, nalazi se u običnom orahu, odnosno u pregratku između jezgra.

Priprema:

Od tih pregradaka pripremite čaj. Uveče namočite četiri do pet pregradaka, pa ih ujutro skuhajte kao čaj. Popijte na prazan želudac. Najbolje bi bilo da ne prestajete sa konzumiranjem ovog čaja, jer doprinosi i regulaciji krvnog pritiska i olakšava bolove u grudima.

Čaj od orahovih pregradaka djeluje uspješno i protiv temperature koja je u vezi sa srčanim bolovima. Već se poslije prve šoljice čaja osjeća poboljšanje. Ako su bolovi trajni, treba i dalje uzimati čaj dokle god bolovi i temperatura ne prođu. Ipak, uvijek bi trebalo da se prvo za svoje zdravstvene probleme obratite i ljekaru.

PROČITAJTE JOŠ: Domaća mast za bolne zglobove, koljena i ramena…

Nakon 40-ih, ljudi počinju osjećati bolove u zglobovima, koljenima, ramenima, laktovima, što je najverovatnije nuspojava starenja. Međutim, bol se može javiti i ranije zbog traume, frakture, reume i artritisa.

Naprvite ovu domaću mast koja može da pomogne kod pomenutih tegoba:

Sastojci:

– 1 kašika sode bikarbone

– 1 kašika morske soli

– 1 kašika senfa (po mogućnosti vruće)

– 1 kašika meda

– 1 kašika masti (bilo koja)

Priprema:

Dobro pomiješati sve sastojke zajedno. Staviti u praznu ​​teglu i držati u frižideru. Priprema masti će biti dovoljna za nekoliko dana.

Primjena:

Nanesite na bolno mjesto, pokrijte plastičnom vrećicom i umotajte sa vunenim šalom. U jutarnjim satima isperite. Ponovite ovaj tretman 4-5 dana uzastopno i primijenite tretman ponovo kada osjetite da je to potrebno. Ovaj melem je provjeren, a vi se uvjerite u njegovu učinkovitost.